''Az ötödik évet ünnepeljük - felkészül a hatodik évad!''

''Az ötödik évet ünnepeljük - felkészül a hatodik évad!''

Hangfoglaló minifesztivál július 6.-án a Szabadsághídon

Az idén öt éves Hangfoglaló Program szombaton minifesztivált rendez a Szabihídon, mindeközben pedig már előre tekint. Kiírásra kerültek az NKA Hangfoglaló Kollégiumának pályázatai, frissült a HOTS shortlistje is.
 
Hatodszor jelentkezhetnek a pályájuk elején lévő könnyűzenei együttesek és előadók az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának pályázatára. Az elmúlt fél évtizedben összesen 140 formáció részesült a 2 millió forintos támogatásban, köztük a Margaret Island, a USEME, vagy éppen a legutóbbi évadban a Carson Coma. 
 
Fővárosi-, vidéki-, és határon túli koncerthelyszíneket, illetve magyar nyelvű dalszerzést ösztönző programokat is pályázattal támogat a Hangfoglaló Program!
 
Szombaton a Szabihídon rendezzük az idén öt éves Hangfoglaló Program minifesztiválját! Délután kettőtől ingyenes koncertekkel várjuk a zeneszerető közönséget - fellép a KASSANDRA, az Ohnody, a Néhai Bárány, a DLRM, a Belau és a Dope Calypso!
 
Júliusban a Hangfoglaló Spotify Magam adom listájának kurátora a nemzetközi színtéren is egyre látványosabb eredményeket elérő Mörk. A zenekar tagjaitól megtudtuk többek között azt is, melyik dalt választanák generációjuk himnuszául.
 
A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes friss shortlistje megmutatja, hogy a hazai zeneipari szereplők, szakemberek mely produkciókat tartják adott időszakban a leginkább exportképesnek nemzetközi viszonylatban is. A sort 2019 első felmérésén a Mörk vezeti.