Az Utolsó kör 50-en túl

Az Utolsó kör 50-en túl

Sex Action-interjú

A Sex Action március 30-i Barba Negrás koncertje nemcsak lemezbemutató lesz, de Somlyay Miksa basszusgitáros 50. születésnapi bulija is egyben. Mikki the Kid erről és az Utolsó kör című kiadványról is mesélt nekünk.
 
 
Mennyire ijesztő az 50-es szám? Illetve mennyiben vettél vissza a rock’n’rollból a korai 90-es évek óta?
 
A rock’n’roll  energiáimat manapság nem szállodák szétverésébe  fektetem,  mint a 90-es években (nevet), hanem a sportba. Ezen belül is a vízilabda kap nagy hangsúlyt az életemben, heti négy edzés és egy hétvégi mérkőzés a BVSC Heavy Tools igazolt sportolójaként. Itt feltétlenül meg kell említenem Pék Gyula bácsi mesteredzőt – most az Oázis SC edzője –, akinek heti két kőkemény edzésén veszek részt, volt válogatott játékosok társaságában. Az, hogy ez a két csapat befogadott, nagyon megtisztelő számomra. Mint láthatod, nem igazán ijeszt meg az 50-es szám. A március 30-i koncertre meghívtam mindkét vízilabda-csapatot... lányok, készüljetek! (nevet)
 
Ha jól tudom, a két fiadtól sem áll messze a vízilabda.
 
Olyannyira nem, hogy a legfelsőbb osztályban űzik a sportot. Mikike a Fradi, most az OSC, Soma fiam pedig a BVSC oszlopos tagja! A kislányom pedig táncikál (nevet). A Jöhet bármi lemez után volt egy zűrös időszak, mikor is Szaszával együtt ki is szálltatok. 
 
Mi történt ott pontosan? És mi a véleményed az Olaj a tűzre albumról, ami így nélkületek készült el?
 
A sok dudás egy csárdában tipikus esete volt a kiválásunk... akkoriban jó ötletnek tűnt (nevet), ma már sajnálom. Főleg az Olaj a tűzre album miatt is, mert így egy nagyon erős lemezről maradtam, maradtunk le Szaszával.
 
Az Utolsó körről szinte kizárólag pozitív kritikák jelentek meg, illetve egyedül a hosszát kifogásolták. Nem is gondolkoztatok teljes nagylemezben?
 
Nagylemezben nekünk talán azért nem érdemes gondolkozni, mert közönségünk főleg az első lemezt szeretné hallgatni a koncerteken. Amennyiben írnánk tíz-tizenkét vagy annál több új számot, azt el is kéne játszani! Ez esetben mit hagyjunk ki? ...mondjuk a Vörös a szád, az Ahova lépsz, a Már nem érdekel vagy a Kell ez a hajsza stb. számokat? Drága közönségünk lefejezne ott azonnal, minket és azokat is, akikkel az elmúlt 24 órában beszéltünk (nevet)!!!
 
Az új lemez feltűnően jobban szól, mint anno a Jöhet bármi. Hol zajlott a stúdiózás? 
 
Igen, szerintem is kurva jól szól. Úgy hiszem, nem mondok újdonságot azzal, hogy főleg szeretett diktátorunk, Matyi keze munkája a minőség. A felvétel Matyinál, a Merkaba stúdióban zajlott. Az utómunkálatokban Weisz „Kicsi” László segédkezett.