Az Y és Z generáció új társadalmi problémái

Az Y és Z generáció új társadalmi problémái

Megjelent Heatlie Dávid friss dala, a "La Mama Hotel". Klippremier!

A 26 éves Heatlie Dávid, aki a Neoton dobosa, most új számában egy igazi társadalomkritikát énekel meg. Üzen a saját korosztályának és a társadalomnak is.
 
 
Még csak 26 éves, vérében van a zene, és már a kőkemény igazságot mondja. Ismerjétek meg Heatlie Dávid első saját szerzeményét, a "La Mama Hotel"-t.
 
A dal alapvetően egy generációs érzést, problémát vet fel és boncolgat, a verzében a fiatalokkal szembeni külső problémákat, a refrénben pedig a saját magukból származó belső problémákat tárva fel.
 
 
Dávid így mesélt a dalról:
 
"A La Mama Hotel című dal az Y és Z generáció új társadalmi problémájáról, az úgynevezett „kapunyitási pánikról”, valamint ugyanennek a generációnak a többi generáció által felé támasztott kihívásairól szól."
 
Zene: Heatlie Dávid 
Szöveg: Turóczi Péter 
Vokál: Sarkadi-Szabó Emese
Hangszerelés: Deseő Balázs 
Scratch: Andrew J
Guitar szóló: Szabó Márton
Videó: Rivasz Gergő
 
"A refrének foglalkoznak az előbbi problémával, amit hívnak életeleji válságnak is, és az a lényege, hogy a fiatal ember nem meri/nem akarja elkezdeni a felnőtt életét, nem akar felelősséget vállalni és feladni a gyermeki státusz kényelmét (erre utal a címben a mama hotel), illetve retteg attól, hogy az élet realitásában kiderül, hogy mégsem olyan jók a képességei, mint azt a családja és adott esetben még az iskolák is elhitették vele."
 
 
"A verzék a fiatal generáció felé támasztott hatalmas elvárások és minimális valódi segítség, valamint a velük szemben megfogalmazódó előítéletek fullasztó légköréről szól, ami csak erősíti a kapunyitási pánik amúgy is nagy problémákat okozó hatásait. Az ezt taglaló sorok vannak kiegészítve a korábbi generációk visszásságait is bemutató görbe tükörnek szánt sorokkal a verzékben."
 
"Egy egyszerű, letisztult anyagot szerettünk volna, ami nem viszi el a figyelmet a szöveges kontentről, mivel erre fektettük a hangsúlyt. Ugyanakkor arra törekedtünk, hogy a lyric videó háttere kapcsolódjon a témához."
 
 
Heatlie Dávid első, önálló szerzeményét itt nézhetitek meg: