#AZAZEGY - Schoblocher Barbara

#AZAZEGY - Schoblocher Barbara

Egy rovat, arról az egyről, az egyetlenről.

fotó: Sinco
 
Mindenkinek megvan #azazegy kulturális, zenei, olvasmány- és gasztroélménye, ami hosszú időre, vagy egy életen át meghatározó lesz számára. Ez a rovat egy izgalmas kulturális ajánló és egy kis láthatatlan kincsesláda-nyitogatás olyan zenészek háza táján, akikről nem gondolnád, mi mindent (is) fogyasztanak még a rákendrolon kívül. A rovat legújabb főhőse Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana zenekar aranytorkú, pompás stílusú énekesnője, akit szintén kifaggattunk arról az egyről. 
 
Könyv, amit szerinted mindenkinek el kell olvasnia? Miért? 
Szerb Antal – Utas és holdvilág
Csodálatos hangulata van, ezért mindenkinek azt kívánom, hogy egyszer szippantsa be ez a világ, hogy közben minden hétköznapi tényező köddé válhasson. 
 
Film, amit mindenkinek látnia kell? 
Egyetlen filmet választani nehéz, mert kapásból kettő jut eszembe, az egyik egy filmtörténeti klasszis, a másik pedig egy egyszerű romkom, amihez érzelmileg nagyon kötődöm. Ezért most egy olyat választok, amiben mindkettő benne rejlik. Hogy még jobban megcsavarjam, ez sem egy film, hanem a Woody Allen összes. :)
 
Kiállítás, ami durva élmény?
A képzőművészeti kiállítások nyűgöznek le leginkább, azon belül is a festészetet kedvelem nagyon. Bár bevallom, sokkal többet kellene múzeumokba járnom. 
 
Koncert, amit sosem felejtesz el? 
Amikor végre eljutottam egy Kings of Leon-koncertre, az nagyon durva extázis volt. 
 
Zene, ami kötelező?
Például a Beatles vagy az LGT.
 
Zenész, akire érdemes odafigyelni?
Ha úgy értelmezem, hogy itthon, akkor az Apey and the Pea-re most nagyon érdemes odafigyelni, és nem elfogultságból írom. Ha pedig úgy értelmezem, hogy ki az, akit szerintem itthon kevesen ismernek, akkor az Matt Maltese. Zseniális dalszerző és szövegíró.
 
Lemez, ami örökérvényű?
Simon and Garfunkel – Bookends
 
Tárgy/kellék, amitől sosem válnál meg?
Igyekszem nem materiális értékek szerint élni, de a kalapjaimat sosem adnám. 
 
Étterem, vagy kaja, ami kihagyhatatlan?
Imádok enni. Nagyon. És szeretem a gourmet dolgokat, viszont apukám halálszlevénél meg a mama vasárnapi menüjénél egyszerűen nincs jobb!