Barátokra és legendákra emlékező lemezzel érkezik Vinnie Moore januárban

Barátokra és legendákra emlékező lemezzel érkezik Vinnie Moore januárban

január 19. // Dürer Kert

A 2015-ös, nagy sikerű Aerial Visions után ősszel új lemezzel jelentkezett Vinnie Moore:

a UFO és Alice Cooper egykori gitárosa

január 19-én Budapesten, a Dürer Kert színpadán is bemutatja majd

a Soul Shifter című friss albumot. 

 

Pár hónapja jelent meg Vinnie Moore Soul Shifter című, kilencedik szólólemeze. A felvételeken Richie Monica és John Pessoni dobol, Michael Bean játszik basszusgitáron,John Cassidy áll a szintetizátor mögött, vendégként pedig többek között Rudy Sarzo(Ozzy Osbourne, Quiet Riot) és Jordan Rudess (Dream Theater) is feltűnik.

Vinnie a shred gitározás, azaz a gyors és nagy hangterjedelmű, virtuóz futamokra épülő játékstílus egyik első képviselője, akinek többek között kilenc szóló-és hat további albuma, és egy koncert-DVD-je is szemlélteti kiemelkedőtechnikai felkészültségét. Moore 2003 óta tagja a legendás angol hardrock csapatnak, a UFO-nak, de feltűnt Alice Cooper oldalán és a Vicious Rumors-ban is, a ’90-es évekelején pedig a Rush Roll The Bones turnéján szerepelt nyitófellépőként.

„A UFO tagjaként és önállóan is volt lehetőségem körbeturnézni a világot az elmúlt 16 évben. A frisslemezt pár éve kezdtem írni, és nagy odaadással dolgoztam rajta a turnék között.–mondta el Vinnie.– Az anyag meglehetősen eltér a korábbiaktól. Vannak olyan elemek a dalokban, amikhez hasonlót már lehetett hallani tőlem, de sok területen jobban beleástam magam a zenei kivitelezésbe. A lemezen egyszerre találhatók erőteljes, lendületes dalok és balladaszerű, lélekkel teli darabok is,hiszen ez utóbbi mindig az életem fontos része volt. Jammeléshez hasonló szakaszok is vannak,úgyhogy összességében ez a leginkább érzelmes, hangulatokkal és lélekkel teli darab a lemezeimközött.”

„Tiszteletem jeléül a Brother Carlos című dalt Carlos Santanának ajánlom, a Gainesville Station pedig egy zenébe foglalt kalapemelés Steven Gaines előtt. Mindketten hatalmas hatással voltak rám diákkorom óta. Amikor valami megérint, akkor az rögtönmegjelenik a zenémben is. Így dolgozom felaz engem körülvevő világot. Így amikor az egyik nap arra a hírre ébredtem, hogy Chris Cornell meghalt, nagyon mélyre kerültem. Elmentem a stúdióba, és ekkor született meg a Mystified című dal.”

„Több ilyen nemtervezett történés eredményezte azt, hogy ez a lemez afféle tisztelgés azonemberek előtt, akik sokat jelentenek nekem. A Soul Rider című dalt például egy régi kedvencem, az Allman Brothers zenéje ihlette, és éppen a kompozíción dolgoztam, amikor Greg Allman halálhíre megérkezett. A Heard You Were Gone pedig régi barátomnak és zenésztársamnak, a nemrégváratlanul eltávozott Elliott “Dean” Rubinson-nak szól.”

A lemezen persze azért megjelenik Vinnie életigenlő, humoros oldala is, többek között a Kung Fu Grip vagy a Funk Bone Jam című dalokban is. 

A lemezbemutató turné január 19-én érkezik Budapestre, amikor zenekarával együtt a Dürer Kertben láthatjuk majd.

 

Helyszín

Jegyvásárlás