Barba Negra Track: jön az idei utolsó etap!

Barba Negra Track: jön az idei utolsó etap!

Jubileumok, sztárvendégek hada és lemezbemutatók az idei Track-évad hajrájában.

A hatalmas kánikulát legyőzve, mielőtt bevonulnánk újra a klubba, még pár igazán kellemes estével kecsegtet a Barba Negra Track. Az idei utolsó etapot szeptember 4-én a Junkies nyitja, akik Káros az egészségre című, sokak életében meghatározó szerepet betöltő albumuk megjelenésének 20. évfordulóját ünneplik egy hatalmas bulival. Ugyanezen tiszteletre méltó, kerek szám apropóján lép a deszkákra másnap a Ganxsta Zolee és a Kartel is. Idén már jó pár alkalommal találkozhattunk a  Ganxsta Tribute koncertsorozattal, az utolsó felvonás pedig igazi sztárparádéval, és minden eddiginél erősebb programmal kecsegtet: itt lesz az Uzipov, Siska Finuccsi, a Punnany Massif, Saiid Akkezdet Phia, az Alma Együttes, a Brains képviseletében Lukács Levi, Pierrot, valamint különleges vendégként Janklovics Péter & Csőre Gábor is. És hogy lehet-e még mindezt fokozni? Naná! Szeptember 6-án a helyszínen eddig sosem látott mennyiségű, közel 30 zenekar veszi be a Track-et a Rock On! Fest 2015 keretei között. Dalriada, Omen, Kalapács József, Auróra, Nevergreen, Hungarica, Pandora's BOX - P. BOX, Tűzmadár zenekar, Cool Head Klan, Agregator, Salvus – csak hogy pár nevet említsünk az egész napos, ingyenes, dedikálásokkal és albummegjelenésekkel fűszerezett eseményről.

Ha már egy ingyenes bulit emlegettünk, szeptember 11-én jön még egy koncert, amit akár belépő fizetése nélkül is megtekinthetnek a szemfülesek, a szórakozóhely ajándékaként ugyanis a Bikini koncertje ingyenes mindazoknak, aki 19 óra előtt érkezik. Ahogy D. Nagy Lajosék, az Ossian sem először látogat idén a Barba Negra Track-be, Paksi Endréék ráadásul évente megrendezésre kerülő kiemelkedő koncertjükkel, az Ossianosok Nemzetközi Találkozójával térnek vissza ez alkalommal. A komolyabb metáltól bolondabb vizekre evezve színpadra lép szeptember 17-én a Bëlga is, akiknél az őrület épp oly természetes, mint másoknál a levegővétel, úgyhogy ezen az estén is garantáltan elszabadul a pokol. Hogy stílusilag forgassunk még egy jó nagyot a dolgon, érkezik a jubiláló – kereken 40. évfordulóját celebráló – Piramis is még a szezon vége felé, kiknek fővárosi közönsége nem csoda, ha már ki van éhezve a legnagyobb klasszikusokra, ugyanis a csapat rajongóinak egészen év elejétől nélkülözniük kellett a budapesti koncerteket. Biztosak lehetünk benne tehát, hogy ezzel a bulival mindenkit sokszorosan kárpótol majd a legendás formáció.

Mielőtt téli pihenőre vonulna a Track, két hatalmas búcsúbuli várja a rock és a populárisabb zene kedvelőit egyaránt. Aki a headbangelésre és a hangos riffekre esküszik, annak nem kérdés, szeptember 19-én hol a helye, amikor a Tankcsapda zúzza el legfrissebb dalait és legnagyobb slágereit az Urai vagyunk a turnénak körút egyik kétség kívül legütősebbnek ígérkező állomásán, szeptember 26-án pedig a TNT évfordulókkal tarkított partijának lehetünk részesei: nem elég, hogy a duó mindkét tagja épp a negyvenet ünnepli, de maga a formáció is kerek korba lépett, s immáron a 20-at tapossa, így egész biztosan beleadnak ők is apait-anyait, hogy méltó mód zárja minden eddiginél sikeresebb szezonját a Barba Negra Track.