Egy igazi férfinak igazi törődés jár!

Egy igazi férfinak igazi törődés jár!

BARBER SHOP BUDAPEST

Az utóbbi pár évben egyre felkapottabbá vált a férfiak körében borbélyszalonba, „barbershopba” járni. Sokan úgy gondolnak a férfi szépségápolásra, mintha valami új keletű, ultramodern korszellem-termék lenne, pedig a borbélymesterség messzebb nyúlik vissza az időben, mint gondolnánk.
 
 
A Gellei fodrászdinasztia is évtizedekre visszamenően működik Budapesten, ám 2014-ben a Gellei testvérek új szintre helyezték a haj- és szakállvágást: megalapították a Barber Shop Budapestet. Ez az ausztrál mintára felépített borbélyszalon (vagyis most már franchise) a régi vágású fodrászhangulatot vegyíti napjaink korszerű divatjaival, a hagyományos magyar borbélyvilág hangulatát életre keltő old-school környezetben, de újgenerációs minőségben – és azóta már több mint 30 helyszínen, a fővároson kívül is.
 
Az életműdíjas, aranykoszorús mesterfodrász, Gellei András fiai viszik tovább ezt az örökséget a Barber Shop Budapest üzleteiben. A testvérek Ausztráliában kóstoltak bele igazán a hajszobrászat effajta mesterségének világába. A Gellei fiúk (ifj. Gellei András mesterfodrász és Gellei Áron) többéves ausztráliai tartózkodásuk alatt több szalonban megfordultak, inspirálódtak, tanultak, lestek, és az ott átélt élmények és tapasztalatok mentén úgy döntöttek, hogy Magyarországnak is szüksége van az effajta megközelítésű hajvágáskultúrára… De hogy mi is ez?
 
 
Először is: itt nem Marika néni a szomszédból tolja le a fejed a háromféle méretre beállítható, ezeréves csikorgó gépével a garázsban. Ez nem a sarki fodrászat, ahol tíz perc alatt lezavarnak, és otthon még tépkedheted az elmaradt szálakat, nem. Ez több mint egy fodrászat. Ez az igazi férfiak társasága, egyfajta „férfiklub”, ahol amellett, hogy úgy megszépítenek, ahogy kell, sörözhetsz, dumálhatsz, jól érezheted magad. Nem kell feszengeni, nincs férfimegőrző részleg, nincs üres csacsogás. Hajvágás van. Szakállvágás van. Ápolás van. Forró törülközős pengés borotválás, laza hangulat, magas szakmai szinten. Egy hely, ahol a férfiak otthon érezhetik magukat hajvágás közben. Vagyis az igényes férfiak szalonja.
 
Ezenfelül nagy hangsúlyt fektetnek magának a mesterségnek és a hozzá tartozó kultúrának a mélyebb fokú megismertetésére is – a Borbélymúzeum egy komplex létesítmény része, ami azért jött létre, hogy borbélyokat tudjanak képezni felső fokon, valamint bemutatják a szakma világát a kezdetektől egészen napjainkig. Kurzusok, tanfolyamok végezhetők a szakma iránt komolyan érdeklődők számára – Budapest egyetlen igazi borbélyakadémiáján. A múzeumi részen pedig mindenféle – a szakmához kapcsolódó – relikviát is megcsodálhatunk, akár a múlt századból is.
 
Ezt a fajta „tárgyi” múltidézést igyekeztek a jelenbe is átültetni (szó szerint), méghozzá egy amerikai cég által kifejezetten a Barber Shop számára gyártott, kétszáz kilós, egyedi fodrásszékekkel. De győződj meg róla élőben, próbáld ki, ülj be egy vágásra!
 
(x)
 
EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZNIBAN JELENT MEG.
OLVASS MÉG: