Barcelonában pornózott a PASO

Barcelonában pornózott a PASO

Az év elején új albummal, a Ghost Trainnel jelentkező és turnézó ska zenekar november 19-i A38-as koncertje alkalmából egy vadonatúj dalt és klipet mutat be Riger János közreműködésével.

Az Utca végén videóját Barcelonában és Budapesten forgatták 16 mm-es filmre, Horváth Viktor rendezésében. Ez a kollaboráció már korábban is sikeresnek bizonyult: Viktor rendezte a Pannonia Allstars Ska Orchestra egyik nagy slágere, a Részeg videoklipjét, mely az 1. Klipszemlén elnyerte a fődíjat is. A mostani darab is jó eséllyel pályázik az elismerésre: egyszerre kritikus, mégis hihetetlenül szórakoztató, reflektál a pornóipar bizarr mivoltára, miközben a képi világgal és néhány konkrét utalással is fejet hajt a Boogie Nights és a Deep Throat című filmek előtt.
 
“A "Szakítós" munkacímen futó szerzemény szövege egy kapcsolatból való kilépésről szól, ahol a főhős megkönnyebül azzal, hogy vége van a románcnak és már az előtte álló új élményekre, kalandokra fókuszál. A dalhoz készült video viszont épp ezt ellenpontozza, azt mutatja be, hogy ez nem megy ilyen egyszerűen: egyáltalán nem alakulnak olyan jól a dolgok, a végén még az ex szelleme is elkezdi kísérteni hősünket.” - mesélt a részletekről KRSa, a PASO frontembere, aki a klipben a bogaras, de rendkívül lelkes pornórendezőt alakítja hibátlanul.
 
 
Ugyan konkrét aktus nem látszik a kisfilmben, intim testrész azért számos megjelenik benne, miközben a sztori szerinti kicsit béna, mégis vicces jeleneteket forgatják. A videó főhősét, az enyhén zavarodott pornószínészt, Riger János formálja meg, aki a szöveg nagy részét is írta KRSa-val kiegészülve.
 
Az Utca végént először november 19-én az A38 Hajón hallhatja élőben a közönség, ahol Riger János is jelen lesz. Az este különlegessége, hogy a német ska előadó, Dr. Ring-Ding is fellép a PASO-val, akinek jó ideje ez lesz az első magyarországi szereplése, ráadásul új zenéi mellett harsonáját is magával hozza, így nem csak énekelni, hanem pozanozni is fog az este folyamán. Az A38-as koncert után még egyetlen alkalommal lépnek fel idén az országban: Sopronban december 3-án tudja őket elcsípni, aki egy kis ritmusos ska-ra vágyik.