„Bejárjuk az elmúlt 22 évet, a „Bölcsek …” lemezt sem hanyagolva!”

„Bejárjuk az elmúlt 22 évet, a „Bölcsek …” lemezt sem hanyagolva!”

2000/2500

Alvin és a Mókusok a Barba Negrában.

December 12-én a Barba Negra Music Clubban lép fel az Alvin és a Mókusok, akik egy több mint kétórás bulira készülnek, november 27-én pedig új koncertlemezük is napvilágot lát. Egy villáminterjúban a trió frontemberét, Alvint faggattuk minderről.
 
November 27-én jelenik meg a dupla koncertlemezetek első felvonása. Mennyire volt nehéz feladat kiválogatni, hogy mely dalok kerüljenek rá?
 
Elég nehéz volt, már magára a jubileumra is kiválogatni, hisz az első tíz évben is közel 10 nagylemez dalaiból kellett szelektálnunk, de azt hiszem, hogy sikerült! 20 öreg klasszikus mai hangzásban, közönséghangulattal átitatva!
 
Mikor jelenik meg a 2. korong?
 
Jövőre! 
 
Új albumra számíthatunk a közeljövőben, vagy most inkább a „best of” vonallal foglalkoztok?
 
Új dalok folyamatosan íródnak! 2016-ban a koncertlemez második része mellett új anyag is tervben van! Emellett a bölcsek lemezről még lógunk pár klippel, szóval nem fogunk unatkozni! 
 
Hogy látjátok, mennyit változott a punk-rock színtér és a közönség az elmúlt 22 évben?
 
A 90-es években nagy volt az összetartás, most meg a széthúzás! Most, - hogy már nem divat – egyesek a szarukat is megennék egy kis sikerért: Van, aki popzenekarba ment játszani, van, aki Kádárt sírja vissza! Nevetséges! Az Alvinnak mindig is sikerült ezektől távol maradnia! Nem kell nyalnunk pártoknak, nem kell követni az aktuális divathullámot, elég, ha önmagunk maradunk! A koncerten az újak mellett rengetegen vannak olyanok, akik a kezdetektől kísérnek minket! Nem egy generáció felnőtt rajtunk és mi nagyon büszkék vagyunk Rájuk!
 
December 12-én újra a Barba Negrában játszotok. Mi alapján választottatok előzenekarokat?
 
A New Friend Request kísér most végig minket, az őszi turnén, így most sem hagyjuk őket otthon, az Insane zenekar pedig nagyon jó barátaink, játszottunk már többször együtt, ami mindig jól sült el!
 
Mire számíthat a közönség? Túlnyomó részt az első 10 év dalaira, best of show-ra, vagy a tavalyi lemezre koncentráltok?
 
Szeretnénk, ha minden beleférne, ezért több, mint két órás koncertet tervezünk! Bejárjuk az elmúlt 22 évet, a „Bölcsek …” lemezt sem hanyagolva!