Kiút az ételrendelés útvesztőjéből!

Kiút az ételrendelés útvesztőjéből!

Bemutatkozik a Random Food

Gondoltál már arra, hogy nem az alapján rendelsz ételt, hogy mit szeretnél, hanem hogy mit NEM szeretnél enni?! Ez az applikációként működő új webes alkalmazás segít eldönteni, hogy mit rendelj, mit egyél – az egyéni „negatív preferenciáid” alapján. Vagyis neked csak annyi a dolgod, hogy kiválaszd, mi az, amit nem ehetsz, nem szeretsz vagy nem fér bele a követett étrendedbe, a Random Food rendszere pedig meg is rendeli neked az ételt a hozzád közeli (leszerződött) éttermek egyikéből – az általad beállított opciók alapján. Hozd létre saját étrendedet néhány gombnyomás segítségével! A könnyebb eligazodáshoz a Random Food alapítóját, Belányi Józsefet hívtuk segítségül.
 
Interjú: Császár Gergő
 
 
Ételrendelés negatív preferenciák alapján… mi is tulajdonképpen ez a startup?
 
A randomfood.hu tavaly indult, de maga az ötlet már 2014-ben megszületett. Alapvetően ez egy ételrendelő szolgáltatás, de közelebb áll a valósághoz az, hogy mi inkább segítünk eldönteni, hogy mit is egyél. A Random Food teljesen különbözik a „megszokott” ételkiszállítóktól: nálunk egy rendelésnél nincsenek felsorolva külön az ételek, nincsenek terjengős étlapok, sőt éttermek sem, helyette egy komplex és intelligens szűrőrendszer segítségével tudod beállítani, hogy mi az, amit BIZTOSAN NEM szeretnél enni – ezáltal egy olyan virtuális profilt hozunk neked létre, ami a te egyéni preferenciáid szerint működik és kezeli a rendeléseidet.
 
Mik lehetnek ezek az egyéni preferenciák?
 
Az ételallergiáid, ételintoleranciáid, étrended, egyéni ízlésed, általad nem kedvelt konyhák, valamint a neked kedvező árkategória alapján állíthatod össze a profilodat, kizárva így a számodra nem kívánatos vagy nem fogyasztható ételeket és összetevőiket. Ezek alapján a Random Food algoritmusa kiszűri a neked legjobban megfelelő ételeket, a hozzád legközelebb eső étteremből kiszállítva azokat. Ha teljesen rábízod magad az algoritmus rendszerére, akkor a Random Food véletlenszerűen választ neked ételt.
 
Tehát akkor ez azoknak is jó választás lehet, akik nehezen szülik meg a döntést?
 
Igen, elég sokan vannak, akik sok időt töltenek az étel kiválasztásával, nem tudják, mit egyenek – köztük én is –, nekik is tökéletes választás lehet a Random Food, hiszen így nem kell hezitálni, hogy mit rendeljenek, megoldja ezt helyettünk az applikáció. Lehet, hogy olyan ételt fogsz kapni, amit még sosem ettél, de ezután megszereted. Így kipróbálhatsz olyat is, amit lehet, hogy sosem kóstoltál volna meg magadtól. Ha az adott étel mégsem ízlett, akkor utána a profilodban be tudod jelölni, hogy azt soha többet nem kéred. Azért is lettünk „Random Food”, mert mi tényleg úgy gondoltuk, hogy ennek úgy kell működnie, hogy van egy nagy piros gomb, megnyomod, és jön is a kaja… legalábbis az első rendelésed után, amikor a rendszer már „megjegyzett”, tényleg csak pár kattintás lesz.
 
Szóval annak lehet a legjobb választás a Random Food, aki valamit nem ehet, vagy nem akarja enni, nem szereti; aki valamilyen meghatározott étrendet követ; vagy aki csak simán nem tud dönteni?
 
Így van.
 
Hogy néz ki maga a rendelés folyamata?
 
Az első alkalommal be lehet állítani a neked megfelelő szűrőket, amik aztán „tanulnak”, vagyis a rendeléseid alapján igazodnak az ízlésedhez. Ezek után kétféleképpen tudsz rendelni: teljesen random – itt tényleg „hasraütésszerűen” választja ki a rendelésed végén a rendszer az éttermet és neked megfelelő, kiszállítandó ételt –, vagy nem teljesen random – ekkor megmutatjuk az opciókat, és te választhatsz közülük kedvedre. Ráadásul a rendelés árkategóriáját is te magad állíthatod be.
 
Akkor a rendelés elején bármit ki tudok választani, hogy mik azok az összetevők, konyhák, amiket biztosan nem akarok?
 
Az emberek nagy része könnyebben meg tudja mondani azt, hogy mit nem szeret. Szóval mi nem az alapján küldünk ételt, hogy mit akarsz, hanem pont, hogy azok az opciók, beállítások döntenek az adott ételről, hogy miket nem ehetsz, nem szeretsz, vagy mit nem ennél. Legyen szó vega, vegán, paleo, ketogén, vagy glutén- és laktózmentes étrendről, megoldjuk. De ha valaki például lisztérzékeny, akkor – miután ezt rögzítette a rendszer –, csak olyan étteremből fogjuk küldeni az ételt, ami biztos, hogy gluténmentesen dolgozik.
 
Hány étteremmel dolgoztok együtt?
 
Igyekszünk a mennyiség helyett a minőségre menni. Jelenleg 20 budapesti étteremből lehet nálunk rendelni. A célunk az, hogy az éttermek mindegyike magas színvonalat biztosítson a megrendelőink számára. De örömmel várjuk a további éttermek jelentkezését is, akik úgy gondolják, hogy szívesen együttműködnének velünk.
 
A hivatalos oldalatokkal párhuzamosan működik egy blog is, ezen mi található?
 
Ha többet szeretnél megtudni magáról az oldalról, rólunk, a különleges, speciális étrendekről, az egészséges étkezésről, akkor nyugodtan keresd fel a Random Food blogját, ahol például egy ételrendelő kisokos is segít eligazodni. Mindezt megtalálod a blog.randomfood.hu oldalon!
 
(x)
 
EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: