„Biztos, hogy nagyon durva buli lesz.”

„Biztos, hogy nagyon durva buli lesz.”

Köteles Leander nem állt meg a Leander Rising feloszlása után, nemrég jelentette meg Leander Kills néven új lemezét, a Túlélőt, amit április 22-én élőben is bemutat zenekarával a Barba Negrában.

Akaratlanul is beszélnünk kell a múltról, hiszen a Leander Rising az elmúlt évek egyik legsikeresebb produkciója volt. Hogyan emlékszel vissza ezekre az évekre?

Nagyon szép kis történet volt. 2009-ben kiraktam az első dalt (Csak Te), hogy New York-ban találjak zenésztársakat. Ehelyett Vörös Attila talált meg, hozta Jozzyt és Bélát és ahogy a nagykönyvben meg van írva: megtalált a Sony kiadó, Fonogram díjasok lettünk, felléptünk Slash előtt a Sportarénában, megjelent a lemez Amerikában is és még lehetne sorolni. Aztán jött a második lemez és valahogy eltűnt az a lelkesedés és hozzáállás a zenekar részéről, amitől az elején annyira működött és közös megegyezéssel inkább robbantottunk. Baromi szép időszak volt, de menni kell tovább. :)

Ősz óta csepegteted az infókat a Leander Kills-ről. Kijött az első dal, azóta megtaláltad társaid és a debütáló lemez is elkészült, amellyel elkezdtétek az országjárást. Milyenek az első visszajelzések? Elfogadták a rajongók, hogy új társakkal látnak a színpadon?

Teljes mértékben elfogadtak minket és szerintem magáért beszél, hogy a MAHASZ eladási listán első helyen nyitottunk és a digitális zenei áruházakban is alig maradtunk le az első helyről. Ez számít, nem az, hogy mi mit vetítünk kifelé. A turné most indult, eddig nagyon szépen alakul, de a java még hátra van.

Mit jelent neked a Túlélő lemez? Miben más ez, mint az eddigiek?

Amikor tudatosult bennem a Rising-nak vége, én már akkor elkezdtem azon gondolkodni, hogy nem szeretnék befordulni, ha lenyomtuk az utolsó koncertet, ezért szerettem volna egy szólólemezbe temetni az aktuális érzéseimet. :) Szóval igen, ez egy szóló lemez, de azoknál a daloknál, ahol Miki, Máté és Valentin is szerepel a videóban, ott a hangszereket magukra formálták, mert hát sokkal jobb zenészek, mint én. Az egész felvételt és keverést is jómagam készítettem, így nem tudom másra kenni, ha valami nem tetszik. :D

A lemezbemutatóra a Barba Negrában kerül sor. A lemezen található 10 dalon kívül mire lehet még számítani?

Igen, április 22-én leszünk a Barba Negrában a Hot Beaver és Lost Continent társaságában. Az egész lemez el fog hangzani és persze lesz pár koraibb dal is, amit úgy igazán magaménak tudok érezni. Természetesen lesznek vendégszereplők is, de ez még titok, azt viszont biztos, hogy nagyon durva buli lesz.

Szó volt a lemez angol nyelvű verziójáról. Erről mit lehet tudni?

Első körben most egy nagyszabású videót csinálunk a Madár című dalra és mellé még a 3 legerősebb dalt is elkészítem angolul. Ezt valószínűleg EP formában kiadjuk és megtámadjuk vele a külföldi kiadókat és médiumokat. Nem adtam fel azt az álmomat, hogy nemzetközi sikereket érjünk el. :)

Mik a hosszabb távú terveid. Két zenekarod van most, beállsz az Amigod-Leander Kills lemezek egymás utáni megjelentetésébe?

Valami ilyesmi, igen. Nekem ez az életem és nem akarok mással foglalkozni, tehát mivel most elkészült a Kills lemez és javában tart a turné, most nekiugrunk az Amigod lemeznek, aztán majd cserélünk. :) Miki is benne van mindkét zenekarban, így elég sok indokot találunk a közös kis éjszakai zenélésre-ivásra, de másnap mindig nagyon élvezzük az eredményt. :)

A következő Leander Kills lemez már közös zenekari munka lesz vagy ezt inkább szeretnéd megtartani a keményebb oldalad önálló kifejezési eszközeként?

Szerintem is-is. Valentin, Máté és Miki nagyon kiváló zenészek, alázatosak és jó dalírók, így biztos vagyok benne, hogy ötleteikkel erősen fogják emelni a Kills színvonalát, de mindig is élveztem az magányos dalírói fázisokat is. Csináljuk, ahogy jön, csak a végeredmény számít.