Bornemisza, majordorci - összehorzsolt

Bornemisza, majordorci - összehorzsolt

Bornemisza és majordorci alkotópáros duója tovább építi a közös zenei világukat, aminek a központi témája az önmaguk és szerzőiségük felfedezése. Az “összehorzsolt” c. dal a szerelem kettősségét járja körbe, a mély kapcsolódással járó örömöt és az összefonódással keletkezett kétségeket és horzsolásokat. Ez az ellentét jelenik meg a dallamos verze és a kántálós refrén között, ami tovább hangsúlyozza a szerelem érzelemskála kontrasztját. 
 
Az “ölelve” című korábbi megjelenésükben is kezd megmutatkozni az a francia alterpop hatás, vokálcentrikus hangzás, amit ezúttal gitárral és húzós dobokkal egészítenek ki. 
 
A duó két fele, két teljesen más iskolából érkezik: majordorci az elmúlt években az ethnopop Pandóra Projekt formációból ismerhető, amivel több sikeres megjelenést és fesztiválszezont tudhatnak a hátuk mögött. Az elmúlt fél évben kezdte bontogatni szárnyait mint dalszerző, saját hangjának felfedezését új irányzatokkal szinesítve. Legfőbb célja a dalaival egy inspiráló mesevilág felépítése, aminek előfutára a márciusban megjelent toldyuuso-s kooperáció, a “szivárvány végén”.
 
Bornemisza a kísérleti elektronikus zenei szcénából érkezik, főleg improvizált live technot hallhatunk tőle. Bár voltak korábbi megjelenései mint solo előadó, az elmúlt években inkább producerként tevékenykedett. Többek között dolgozott együtt a hari_dramaval, és a Cataflamingoval, mint hangmérnök, legutóbb már közreműködőként vett részt az “Ajtónak támaszkodni” albumuk “Tilos” c. remix lemezén. 
 
Egymást kiegészítve, ezekből az elemekből áll össze a közös metszetük, ami az önmegkérdőjelező vallomásszerű dalszöveggel és a nyers, kísérletező dallamvilággal egy izgalmas, de egyúttal érzéki pop zenei élményt nyújt. 
 
 
Élőben július 19-én a Három Hollóban hallhatjuk őket, ahol a Beats Before Midnight esemenysorozat keretein belül, Puzzls, Girl in the mirror, Rose May, Ani Maxima es M3SY tarsasagban fogják eljátszani a közelgő kislemezük dalait.