Brutális este jövő héten 5 fellépővel

Brutális este jövő héten 5 fellépővel

Thy Art Is Murder, Carnifex

Kemény deathcore estének nézünk elébe február 12-én: öt olyan zenekar érkezik Budapestre, akik külön-külön is lazán megállják a helyüket, így együtt viszont akkora erővel csapnak majd az arcunkba, ami a műfaj rajongóinak biztosan egy kihagyhatatlan élmény.

Thy Art Is Murder, Carnifex, Fit For An Autopsy, Rivers Of Nihil és I Am koncertek

egy este a Barba Negra Music Club színpadán!

Az ötödik, Human Targetcímű lemezét hozza elidénaz ausztrál Thy Art Is Murder, akik zenéjükkel szinte újradefiniálták az extrém metal szubkultúrát,és a metalsucks.net szerint méga világ 50 legnépszerűbb metal zenekara közé is beférnek. Az új albumot júliusban hozta ki a csapat, amivel napjaink posztmodern disztópiája, káosza és zavartsága ellen szólalnak fel.CJ McMahon, a zeneka rénekese szerint ezt a lemezt sokkal nehezebb volt összerakni, mint a korábbiakat, mert próbáltak valós dolgokról írni, amik hatással voltak az életükre akár politikai, akár társadalmi szinten.

„Minden anyagot az előzőnél jobban akarsz megcsinálni. Próbáljuk kitalálni, hogy mi működött korábban és próbálunk mindig valami mást ishozzátenni. Ezzel a lemezzel kiléptünk a vallásellenes témákból és próbáltunk olyan dalokat írni, amik valódi dolgokról szólnak, amik hatással voltak az életünkre vagy a hozzánk közelálló emberek életére. Kicsit nehezebb volt szövegileg, mert új témákat próbáltunk ki”–mondta egy interjúban.

Erős szettel készül a bulira az amerikai Carnifex is; a deathcore csapat nem rég dobta piacra a frisslemezét, a World War X-et. Az album a háború szemszögéből világít meg különböző témákat, melyek a rajongóknak már ismerősek lehetnek: egyéni küzdelmeinkről és belső kihívásainkról szólnak adalok, a megszokott reménytelen köntösben tálalva, ami egyszerre kaotikus, veszélyes, erőszakos,ugyanakkor rejtélyes. A No Light Shall Save Us című dalban az Arch Enemy énekesnője, Alissa White-Gluzis énekel, melynek videoklipjét itt nézhetjük meg:

A szintén amerikai Fit For An Autopsy a The Sea Of Tragic Beasts című lemezét hozza el nekünk,amely tavaly októberben jött ki a Nuclear Blast gondozásában. Az albumon szereplő dalok a gitáros Will Putney szerint mind saját egyéniséggel rendelkeznek és hagyják, hogy a hallgató hosszabban éljemeg az érzelmeit, mint az eddigi dalok esetében.

A Rivers of Nihila Where Owls Know My Name című harmadik nagylemezét adja elő a koncerten,ami az eddigi legkiválóbb anyaguk; kevés metal banda készít bármit ekkora ambícióval, mint ők. A lemez az őszt szimbolizálja, és bár az ősz a hanyatlás korszakának számít, ebben az esetben az újjászületést jelenti. 

Február 12-én a nyitó zenekar a magát texas deathként definiáló I Am lesz a Barba Negra Music Clubban. A csapat 2017-ben adta ki első nagylemezét, a Life Through Tormentcíműt ,zenéjére pedig olyan előadók hatottak, mint a Slayer, a Metallica, a Megadeth és az Anthrax, de a Pantera, a Power Trip és a Cro-Mags is alakította a stílusukat. A Hard 2 Kill című legutóbbi lemezük a texasdeath fogalmá tis egészen új megvilágításba helyezi: