budapesti trip

budapesti trip

Itt a SoNaR új klipje!

Egy kisebb budapesti trip köré szervezte legújabb videóklipjét a SoNaR. A Krimiben egy mozgó óriástükörben mutatja meg magát a város a forgalmas félhomályban, majd az utazás végére az esti sötétség már csak az utcai fényei mutatják az irányt. A videóklip a SoNaR eddig még meg nem jelent dalához készült, külsős produceri segítséggel, a képi anyagot pedig Miki357-re bízta a zenekar.
 
 
„Hosszú ideje nem készült olyan SoNaR-klip, amihez ne lett volna valamilyen formában közünk. Az ötlet vagy akár a teljes kivitelezés mindig tőlünk jött, de ezúttal úgy döntöttünk, keresünk egy rendezőt és szabad kezet adunk neki. Az instrukció csupán annyi volt, hogy csináljon valami olyat, amit a zene inspirál. Nem sokat gondolkodtunk és felkértük rendezőnek Miki357-et és csapatát, hogy hozzon ki valami váratlant a Krimi című dalunkból.  A Krimi egy zaklatott, dinamikusan és folyamatosan változó történet elmesélése. Témáiban, hangzásában az egyszerűségre, letisztultságra törekedtünk – csak úgy SoNaR-osan, de fontos volt az is, hogy a képanyag egy érdekesebb látásmódot, vizualitást adjon hozzá a számhoz. Ezzel terveink szerint más dimenzióba helyezve a dal feszes történetét.” - meséli Kovács Marcell, a zenekar billentyűse.
 
 
Mit lehet tudni a klipről?
 
„A klip egy folyamatos előre-hátra mozgásra épül, minden esetben a képkocka központjában egy négyzet alakú tükör áll. Ennek a mérete a kameramozgás által változik, a vágás dramaturgiája minden esetben erre reflektál. A videó első harmadában a tükör fix és a kamera halad felé vagy éppen távolodik a felülettől, majd maga a tükör is megmozdul, és a kamera felveszi a tempóját, ezáltal egy szürreális utazás veszi kezdetét.”
 
A Krimi című számról:
 
„Nem csak új klippel, de új dallal is jelentkezünk, aminek a megírásába bevontunk egy producert, ugyanis szerettük volna, ha valaki kizökkent minket a komfortzónánkból. Kíváncsiak voltunk, milyen irányba tolhatja el egy független, külső fül a zenénket. Jappán (Soerii & Poolek, HS7) abszolút ráérzett a világunkra és kihozta a legjobbat a dalból.”
 
 
Koncert:
 
December 13-án a Deley zenekarral közösen zárjuk az évet a Robotban, mielőtt visszavonulnánk egy hosszabb alkotói szünetre. Legközelebb új lemezzel szeretnénk már színpadra lépni, így ez az este egy kicsit a lezárása is a SoNaR eddigi fejezeteinek. És ígérjük, hogy a visszatérésre nem kell majd olyan sokat várni.”
 

Helyszín