Figyelem, ez nem gyakorlat! – Budapestre érkezik Roger Waters

Figyelem, ez nem gyakorlat! – Budapestre érkezik Roger Waters

Az angol énekes-dalszerző, Roger Waters This Is Not A Drill turnéja 2023 tavaszán és nyarán Európában lesz látható. A 40 állomásos koncertkörút március 17-én Lisszabonban indul és 14 országot érint, köztük Magyarországot is, ahol a Pink Floyd alapítója 2023. április 23-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel.
 
Roger Waters közel 60 éves karrierjéből gondosan összeválogatva, 20 dal csendül fel a turné állomásain. A dallista figyelmesen szemezget a Pink Floyd és a szóló projekt klasszikusaiból, elhangzik majd a koncerteken többek között az Us & Them, a Comfortably Numb, a Wish You Were Here és az Is This The Life We Really Want?, valamint debütál Roger Waters vadonatúj, The Bar című szerzeménye.
 
 
„A This Is Not A Drill egy forradalmian új, extravagáns rock and roll és filmes élmény, amelyet a terem közepén lévő színpadon adunk elő, egyben egy elképesztő vádirat a korporatív disztópia ellen, amelyben mindannyian a túlélésért küzdünk. Cselekvésre szólít fel, hogy szeressük, védjük és osztozzunk értékes és egyensúlyát vesztett otthonunkon, ezen a bolygón. A show tucatnyi dalt tartalmaz a Pink Floyd aranykorszakából, számos újabb szám mellett, amelyekben a szövegíró és a zeneszerző azonos,  ugyanaz a szív, ugyanaz a lélek, ugyanaz az ember. Ez lehet az utolsó hurrá. Wow! Első búcsúturném! Ne hagyjátok ki!“ – mesélte lelkesen az énekes-dalszerző a turné meghívójában.
 
 
A rajongók és a kritikusok szerint meglehet, hogy ez a show Roger Waters valaha volt legjobb turnéja. Egy biztos: az esemény egy olyan kihagyhatatlan két órát nyújt a látogatóknak, amely mélyen elgondolkodtat a világgal és önmagunkkal kapcsolatban. Szövegeiben már egészen az 1960-as évek óta tudósít az emberiséget sújtó atrocitásokról, és arról, hogy a szenvedés elkerülhető lenne a kapzsiság, a háború és a telhetetlenség eltörlésével. Ám a zseniális szövegek sehol sem lennének az énekes dalszerzői és hangszeres tehetsége nélkül. Ez a kettő adódik össze és egészül ki egy fantasztikus zenekarral annak érdekében, hogy a This Is Not A Drill turné egy felejthetetlen élmény legyen a magyar közönség számára.
 
----
Írta: Erdős Viki
Fotó: Live Nation Archívum
----