„Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sokszínű programkínálattal tudunk működni.”

„Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sokszínű programkínálattal tudunk működni.”

Az Akvárium lassan két éve tesz az Erzsébet tér pezsgő hangulatáért, amiért díjjal is jutalmazták a klubbot. Hamza Gergely kommunikációs vezetőt kérdeztük a közeljövő nagyobb eseményeiről.

Mottótok, hogy az Akváriumban mindenki megtalálja, amire vágyik. Mit jelent ez a gyakorlatban?

A mottónk, szó szerint értendő. :) Gyakran előfordul, hogy egy este folyamán több, egymástól teljesen eltérő stílusú programunk van. Jó nézni, ahogy a koncertek/bulik előtt és után rockerek, clubberek és népzene rajongók keverednek a teraszon. Nagyon kellemes pillanatok ezek egy szervező számára. Mivel az Akvárium nem csak este tart nyitva, rengeteg más eseménynek is helyet adhatunk. Az üzleti konferenciáktól, a divatbemutatókon át a gyermekprogramokig mindent megtalálni nálunk. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sokszínű programkínálattal tudunk működni.

Ha valaki nap közben tér be, milyen lehetőségeket kínáltok neki?

Napközben az Akvárium egy nagyon kellemes találkozóhely. Sokan benéznek hozzánk ebédelni, sütkérezni a teraszon, vagy beszélgetni egyet. Gyakran előfordul, hogy párhuzamosan tart zenekari találkozót nálunk például a Kiscsillag és a Wellhello. Ahogy esteledik, egyre többen érkeznek hozzánk és a nyugodt találkozóhely, egy buliközponttá alakul át.

Több kategóriában is díjat kaptatok a Budapest Nightlife Awardson. Mik az elmúlt évek büszkeségre okot adó legnagyobb koncertjei, és kik azok a nagy nevek a közeljövőben, akikre már nagyon készültök?

Nagyon jól esett, hogy ilyen sokan szavaztak ránk a BPNA-n. Díjat nyerni mindig nagyon jó, különösen akkor ha az egy közönség szavazáson szerzett elismerés. A tavaszi klubszezon épp a hetekben hág a tetőfokára: Jön hozzánk Jamie Woon, a Hooverphonic az Óbudai Danubia Orchestrával, közeleg a Random Trip 7. születésnapja, de nálunk ünnepli fennállásának 9. évét a Péterfy Bori és a Love Band is. Nálunk tartja egyetlen tavaszi, budapesti fellépését az Óriás, jön az Intim Torna Illegál, Deniz, Majka & Curtis és még rengetegen.

Idén is nálatok rendezik meg a Nagy-Szín-Pad tehetségkutatót. Mit kell erről tudni?

A VOLT Produkció által szervezett tehetségkutatós esemény a Nagy-Szín-Pad, minden tavasszal új színt hoz az Akváriumba. Sok olyan banda léphet komolyabb reflektorfénybe, akik-e megmérettetés nélkül csak hosszú évek komoly munkájával tudnának előrébb jutni. Mi nagyon hiszünk ebben az eseményben, érdemes megnézni, milyen komoly szintre léptek az elmúlt évek „Nagyszínpadosai”.

Mire lehet majd számítani a nyári fesztiválszezon alatt az Akváriumban?

Nyáron a legnagyobb zárt klubkoncert helyszínből az Akvárium átalakul Budapest legnagyobb és egyik legkellemesebb teraszává. Bár ilyenkor csak kevesebb, havi egy két nagyobb megmozdulást szervezünk a klub termeibe, de ekkor is feltűnnek érdekes és jelentős fellépők. Az elmúlt években a nyár közepén járt nálunk Rebecca Ferguson, Fedde le Grand az Einstürzende Neubauten, idén pedig az A38 szervezésében érkezik Mac DeMarco a kanadai alter-sztár.

MaryMoss