Cadaveres klippremier!

Cadaveres klippremier!

December 12-én jelenik meg a Cadaveres legújabb lemeze The Fifth House címmel, melyről a Blueshift című dalhoz tartozó klip nálunk debütál. Körmöczi Pétert kérdeztük minderről röviden.

Véletlen, hogy a régi Cadaveres hangulathoz tértetek vissza az új lemezen? 
 
Tavaly év végén kezdődött el az új lemez nótáinak megírása a próbateremben. Igazi jammelős próbák voltak és főleg kemény, gyors témák születtek, mint az első két lemez idején. Nem volt tudatos, egyszerűen ez az ízvilág gördült ki a riffek közül, aztán nem bántuk hosszabb távon. Persze arra azért ügyeltünk, hogy a refréneknél hagytunk helyet és lehetőségeket Zolinak, hogy kibontakozzon az énektémák terén. Most azért kicsit több az üvöltözős, kiabálós hangszín, de azért nem kanyarodtunk el teljesen más felé, egyenes folytatása az utolsó lemezünknek. Igazi Cada anyag született, amibe beletettük az eddigi anyagaink összes eszenciáját!
 
Mit kell tudni az új klipről? 
 
Egy filmes vonalon dolgozó ismerősünkön keresztül kerestünk forgatási helyszínt az új klipünkhöz. Erre az érdekes helyszínre esett a választásunk (Dél-Budai Hőközpont), ami önmagában is megállta a helyét. Nem szerettünk volna semmit, csak zúzni egy nagyot. Rettenetes hideg volt, majd megfagytunk, de egy kis pálinka életben tartott minket. Ez a szám egy jó átfogó képet ad az anyagról, ezért esett erre a választásunk. Köszönjük a klip készítőinek a társadalmi munkát és a támogatásunkat ezen keresztül is!
 
Mik a közeljövő tervei a megjelenés után? 
 
Koncertezés és további vizuális anyagok készítése. :-)
 
Az anyag a decemberi  Hammerworld Magazin mellékleteként jelent meg, aki viszont vágyik egy szép Digipack verzióra, az rendelhet innen.
 
 
A 9 számos anyag Varga Zoltán segédletével készült Érden (SongSong Production), melyre 8 angol és egy magyar nyelvű szerzemény került fel rendhagyó módon.
 
Tracklist:
Event Horizon
The Mothers of All Tales
Blueshift
Delta
Law of Motion
Five Feeble Senses
Menedék
Push The Sun
Absolute Zero
 
Vendégek:
Menedék - Veres Gábor (WMD - szöveg, ének), Siklósi Örs (AWS - ének)
Five Feeble - Jánosi Cicó Szabolcs (Nomad, ex-Bedlam - szólógitár)
 Absolute Zero - Kovács Attila (Sear Bliss, ex-WMD - szológitár)
 
Felállás:
Bölcsföldi Zoltán - ének
Göbölös Kálmán -gitár
Delcsik Balázs - basszus g.
Jakus Dávid - dob
Körmöczi Péter - gitár

FB oldal...