CÉANNE OTTHONA: ÚJ NÓTA AZ LP ELŐTT

CÉANNE OTTHONA: ÚJ NÓTA AZ LP ELŐTT

Az “Evergreen” az előfutára CéAnne első teljes r’n’b, neo-soul albumának, ami ‘Heading Home’ címmel fog megjelenni év végén.
 
CéAnne hazatalálása néhány éve kezdődött: az évekig szinte csak reggae körökben mozgó énekesnő Find Da One című dalával kezdte meg a menetelést a karibi zenék világából az r’n’b felé 2018-ban, amit a már hiphoposabb hangvételű They Don’t Know, majd a RedGoldGreen követett. Egy kis koronavírus-szünet után tavaly a Homemade-del bizonyította, hogy a zeneileg bonyolultabb harmóniák is jól állnak neki. Az Evergreen egy igazi “girlpower” nóta, az érzékenyítő fajtából. Egyszerre sugároz erőt, merészséget és szépséget. Egy óda az öntudatra ébredésről, az értékek felismeréséről. Egy valódi “YOU CAN”.
 
Az alkotók így látják a dalt:
“Az Evergreent egyszerre írtam magamnak és minden nőnek. Szerettem volna, hogyha nem érzem jól magam a bőrömben, valami mindig emlékeztessen rá, mekkora erő van bennem, és mire vagyok képes. És szeretném, hogy ezt minden nő tudja magáról. Tavaly ősszel elég sok változást üdvözöltem az életemben, ami elég inspirálólag hatott rám, tulajdonképpen a készülő lemezem dalainak nagy részét ekkor írtam. Egy ponton észrevettem, hogy tulajdonképpen hazafelé tartok, és az egész út most erről szól, hogyan teremtsek otthont saját magamban.
Szép láncot alkotnak a nóták együtt, az összetört szívtől a haragon és kiábrándultságon keresztül a feltétlen önelfogadásig tart a skála. Egy kicsit megfordítottam a sorrendet, ugyanis az Evergreent a vége felé írtam, és a lemezen is valahol hátul lesz. Tulajdonképpen így, ahogy volt, kigurult belőlem a szöveg, nagyon rövid idő alatt történt az egész. Petivel egész hamar eldöntöttük, hogy még az LP előtt ki kell jönnie.
Áprilisban sok munka és egy szuper időszak következett, ugyanis végre nem csak ketten dolgoztunk. Nem hittem el, amikor a stúdióban álltam, hogy ez tényleg megtörténik. Élő vonósok és a kedvenc itthoni vokalistáim szólnak a dalon, azon a dalon, amit egyedül írtam a kis albérletemben a gitáromon.
Nagy videoklip ötleteim is voltak, és hát tulajdonképpen az egész stáb le volt szervezve már mindenestül, amikor a tervezett forgatás előtt 3 nappal munkába menet eltörtem a bokámat...az elmúlt időszak teljesen átírta a terveimet, és a projekt is kispadra került.
Nagyon tanulságos volt az elmúlt pár hét. Sok tudatosság és önmunka kellett, hogy ne zuhanjak össze. De itt vagyunk, és most megjelenik ez a dal. " CéAnne (dalszerző, szövegíró)


“Nagyon érdekes dolog a zeneszerzés... ücsörgök egy szobában egy MIDI billentyűzet előtt, játszom ezt-azt, kicsit kattintgatok, kitörlöm az egészet, megírom máshogy, megbékélek vele, alszom rá egyet, megkérdezem mások véleményét, javítgatom, késznek nyilvánítom (néha persze ezt a pár lépést meg kell ismételni néhányszor).
Ezek után jön a java, amikor önálló életre kel a darab, felcsendül, szépül, kikristályosodik és felvétel készül belőle. Ez egy csoda!
Nem írtam semmi bonyolultat vagy különlegeset, de olyan kezekbe került, hogy minden egyes hang megelevenedett, izgalmas és érzelmes lett, hála két fantasztikus zenésznek!” Ádám Péter (producer)
 
A dalban közreműködött Farkas Izsák hegedűn, Simkó-Várnagy Mihály csellón, valamint Kaj Betti és Paku Patrícia vokáloznak. Az akusztikus felvételek és a mastering a Gainlab Stúdióban készült.
A dalhoz a forgatás elmaradása miatt házi videoklip készült, melyet az énekesnő maga vett fel (kivéve a szabadtéri felvételeket), szerkesztett és vágott.
 
Fotó: Szijj Réka