Cirkusz és rock&roll - Jagwar Twin interjú

Cirkusz és rock&roll - Jagwar Twin interjú

Brandon Roy Wronski vagyis Jagwar Twin még csak 35 éves, de már 20 éve aktív része az amerikai alternatív rockzenének. Dead Letter Diaries nevű zenekarát követően Roy Englishként szólóelőadóként lett ismert, dalszerzőként és producerként pedig többek között Alesso és Travis Barker oldalán is tevékenykedett. Jagwar Twin perszónáját 2018-ban mutatta be a közönségnek, ám a valódi ismertség csak tavaly decemberben jött el számára. A Willy Wonka-hangmintákban hemzsegő dal egy éjszaka alatt elterjedt a TikTokon, és Amerika legfontosabb toplistáinak élére került. Roy most, a Thirty Seconds To Mars vendégeként először járt Budapesten, ahol mesélt a viralitás által okozott nyomásról, kedvenc filmes referenciáiról, és arról is, milyen volt Avril Lavigne magángépén, a levegőben gördeszkázni. Olvassátok az interjú másik (nagyobb!) részét a Rockstar Magazin májusi lapszámában!
 
 
Olyan városokba jutsz el ezen a turnén, ahová egész életedben vágytál. Mi volt az eddigi kedvenc európai helyszíned?
Eddig még csak négy koncerten vagyunk túl, de már úgy érzem, hogy bajba vagyok ezzel a kérdéssel. Az első buli Krakkóban volt, tényleg, mindig oda vágytam. Ellátogattunk a kastélyba, láttuk a tűzokádó sárkány szobrát, éreztem egy kapcsolódást a város történelmével. Klassz volt! Tegnap Prágában voltunk, ami pedig elképesztően gyönyörű, tele van varázslattal. Voltunk egy kémiai laborban, láttuk az órát, tök jó volt.
 
Egy barátnőm néhány napja ott volt a barcelonai koncerteden, és elbűvölőnek nevezett. Te is ezzel a szóval jellemeznéd a színpadi jelenléted?
Elfogadom, tényleg eléggé elbűvölő vagyok. (nevet) Igyekszem jelen lenni a színpadon és jól érezni magam, figyelni az emberekre és kapcsolódni a közönséggel.
 
Hogy állítottad össze a turné setlisjét?
Egyszerű volt, azokat a dalokat játsszuk, amiket a legszívesebben adok elő élőben. Pörgős dallista, a végén a legütősebb trekkel. 
 
 
Melyik a kedvenc dalod élőben?
A The Circle, egyértelműen. Ez a koncertek első dala, acapellában kezdem, ami főleg egy aréna belső terében nagyon nagyot durran. 
 
Mi a különbség a saját koncertjeid és a vendégfellépéseid között?
Amikor előzenekaroskodom, minden sokkal jobban ki van számolva. Vannak olyan dalok, amiket lerövidítünk, csak az első verzét és egy refrént játszunk, hogy beférjen a menetidőbe. Szeretek vendég lenni, egy gyors ízelítőként tekintek ezekre a koncertekre, hiszen a közönség nagy része ekkor hall engem először élőben. 
 
Mit élvezel a legjobban a turnézásban, és mik azok a pontok, amiket inkább kihagynál?
Az, amikor a színpadon vagyok, a legjobb része, bármilyen klassz a napom, az a 30 perc biztosan felülmúlja. A szabadidőmben szeretem felfedezni a városokat, ez a tervem holnapra is, Budapesten. A hosszú autóutakat szívesen kihagynám, ma például 6 órát vezettünk idáig. Nem volt túl szörnyű, de ha lehetne, inkább teleportálnék.
 
 
2 éve annak, hogy kihoztad a legújabb albumod, azóta volt néhány kislemezed. Amikor nem turnézol, dolgozol új dalokon?
Folyamatosan jönnek új ötletek, ma például a parkolóban rögzítettem egyet, amikor megérkeztünk. Rengeteg dalom van, amiért már remegek, hogy felvehessem őket, ahogy hazaérek a turnéról. Ezek a valaha volt kedvenc dalaim, már előre tudom. 
 
Milyen lesz az új hangzás?
Továbbra is maradok a szláv-német-lengyel hatásoknál.
 
Érzel bármilyen nyomást, hogy legközelebb is egy újabb TikTok slágerrel kell kijönnöd?
20 éve ezt csinálom, a zenei része volt számomra mindig is a legegyszerűbb. A nehezebb az, hogy hogyan juttassam el az emberekhez a dalaimat. Most ez az ajtó kinyílt számomra. Az elkövetkezendő hónapokban éreznek az új zenék, várom, hogy hallhassátok!
 
A karriered során folyamatosan váltogattad a külsődet. Tudatosan alakítod akár a hajad, az öltözködésed az aktuális dalaidhoz?
Az egész ösztönösen történik. Ha valami tetszik felpróbálom, felveszem, még akkor is, ha fura párosításnak tűnik.
 
Hogy jellemeznéd a jelenlegi külsőd?
Mostanában elkapott a cirkusz hangulata. Mondjuk azt, hogy ilyen, amikor a cirkusz találkozik a rock&rollal.
 
 
Írta: Erdős Viki
Fotó: Erdős Viki