Dalpremier: BEKVART - Üres

Dalpremier: BEKVART - Üres

Borongós hangulat a a Bánfalvi Eszter Kvartettől

Új dallal és videóval jelentkezett a Bánfalvi Eszter Kvartett, azaz a BEKVART - a nagyrészt színészekből álló formáció új dala több szempontból is eltér az eddig megismert daloktól. 
 
 
A BEKVART 2020-ban ünnepelte (volna) 10. jubileumát, ám az egész évet és a tervezett koncerteket borította a koronavírus. A csapat azonban nem tétlenkedett, nyáron egy egyhetes alkotótábort tartottak a verőcei Völgy Majorban, melynek eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a közvetlenül az alkotótábor után kezdődő Major Feszten hét új dalt is bemutattak a közönségn ek. Ezek közül elsőként az Üres című dalt rögzítették, amely az eddig megszokottnál egy kicsit sötétebb hangvételű nóta. A BEKVART-ra eddig is jellemző volt, hogy a tagok több hangszeren játszanak, az alkotófolyamatban is mindenki részt vesz, és a koncerteken is többen mikrofont ragadnak, viszont a felvételeken eddig jellemzően Lábodi Ádám és Formán Bálint volt hallható, az új dal szerzője, szövegírója és énekese azonban ezúttal a zenekar szólógitárosa, Horváth Szabolcs, aki így nyilatkozott a dal születéséről:
 
“Ez a nóta kicsúszott. Mondhatnám úgy is, hogy kiugrott belőlem. Nem véletlen. Vagyunk amiben vagyunk. Azt érdemes megvizsgálni, hogy mi történik akkor, amikor nem történik semmi. Vagy mi az a semmi, ami történik. De amikor nem érdemes vizsgálódni, akkor ne csináljunk úgy, mintha érdemes lenne. Hát így. Pörögjön, forogjon és csusszanjon a dal.”
 
A dalhoz Hajmási Péter készített a dal sötét tónusához illő szövegvideót, audió formában pedig elérhető az online zeneszolgáltatók felületein is. 
 
A BEKVART a koncertstop alatt tervezi felvenni a többi dalt is, hogy nyár elején megjelenhessen második nagylemezük, a tavaly elmaradt 10. jubileumi koncertet pedig ősszel fogják pótolni - legalábbis jelenlegi a tervek szerint.
 
 
BEKVART:
Formán Bálint
Lábodi Ádám
Keresztény Tamás
Horváth Szabolcs
Lovas Rozi
Mátó Gergő
Kárpáti Pál
Garami Sámuel Miksa