De Facto - videóklip és dalpremier a tavasszal megjelenő Nihil albumról

De Facto - videóklip és dalpremier a tavasszal megjelenő Nihil albumról

A De Facto zenekar nyár óta újra aktív üzemmódba kapcsolt.

Ennek kapcsán a csapat főnöke, Tóth Gyula újra életre hívta a legendás Nightbreed fesztivált, továbbá egy vadonatúj nótával is kedveskednek a banda hűséges szimpatizánsainak.
 
2016 fontos év lesz a zenekar életében, hiszen nyolc év kihagyás után valamikor jövő tavasszal jelenik meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában, a HammerWorld magazin CD-mellékleteként a De Facto új albuma, a “Nihil”, melynek előfutáraként már megtekinthető az első videó. 
 
 
A megjelenés kapcsán Tóth Gyula énekes, zenekarvezető a következő információkat árulta el:
 
“Az első videóklip a “Sámán ének”-hez készült, ami az egyik kedvenc dalunk a készülő új lemezről. A Hammer Concerts jóvoltából lehetőséget kaptunk, hogy a Moonspell bulin bebizonyítsuk, hogy az elmúlt években nem savanyodtunk meg, mint az aludttej. A “Sámán ének” ezen az estén debütál élőben. Úgy érezzük, hogy a készülő új De Facto album, zenekari pályafutásunk főműve lesz. Szerencsére az elmúlt időszakban egyikünk sem állt le a zenéléssel, így formában vagyunk. A moonspelles buli érdekessége még, hogy egy vendéggitárossal megerősítve toljuk le, ami még tökösebb megszólalást eredményezhet. A “Nihil” album megjelenéséig további két videó várható még tőlünk. Az egyik a “Sámán ének” alternatív változata lesz, a másik pedig egy új szerzeményre készül, melynek címe: “Fekete tűz”. Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a “Nihil” lemez dalait, mert nagyon hiszünk az anyagban, amit zeneileg és szövegileg kevésbé jellemez a goth atmoszféra, inkább valami csak ránk jellemző hangulat fonja át, amit egyre kiforrottabbnak érzünk. Ahogyan minden eddigi lemezünkkel, a “Nihil”-lel is egyfajta egyediségre törekszünk. Ezzel együtt szeretnénk, ha a régi barátainknak is tetszene az album, szerencsére az eddigi visszajelzések ebbe az irányba mutatnak. A zenénket mindig is olyan arcok szerették, akik nyitottak és fogékonyak az újításokra.”