Dizájnos szerkók kutyáknak – Ebura-interjú

Dizájnos szerkók kutyáknak – Ebura-interjú

Szegecses bőrkabát, vintage pilótadzseki, rebellis felvarrók – mindez kutyák részére.

Többek között ezt kínálja az Ebura azon gazdáknak, akik nem csak a saját, de legjobb barátjuk megjelenésére is szeretnének hangsúlyt fordítani. A termékekről Adamik Erik és Karády Eszter alapítókkal beszélgettünk.
 
Mi adta az ötletet az Ebura elindításához?
 
Mindig is tetoválóként dolgoztunk, kizárólag ezt a karriert építettük, rengeteget töprengtünk a szakma jövőjén, előrelépési lehetőségeken, és arra a végkövetkeztetésre jutottunk, hogy mindig „az erősebb kutya baszik”. Aztán eszünkbe jutott, hogy ez a szlogen milyen jól nézne ki egy kutyakabáton…
 
A keresletről tudsz már valamit mondani?
 
Minél több ötletünk támadt az elsőnek csak viccnek szánt gondolat kapcsán, annál nagyobb potenciált láttunk benne, amire elhatároztuk, hogy belevágunk. Az elmúlt fél évben rengeteget dolgoztunk a projekten, megterveztük a márka arculatát, felkutattuk a legjobb alapanyagokat, tökéletesítettük a szabásmintáinkat, teszteltük a prototípusokat. Ez idáig kizárólag promotáltuk a termékeinket, amik tavasztól lesznek elérhetőek a vásárlók számára.
 
Volt már Magyarországon hasonló kereskedés vagy tényleg egy piaci rést találtatok ezzel?
 
Sokféle kutyaruházat elérhető a magyar piacon, viszont ezek a divatirányzatok nyújtotta önkifejezést figyelmen kívül hagyva, kizárólag a funkcionalitást vagy a cukiságot helyezik előtérbe. Rózsaszínpólós ölebek helyett mi más célközönségnek készítünk ruhákat: alfahímeknek, falkavezéreknek.
 
A minőség mellett a dizájnra is nagy hangsúlyt fektettek. Milyen szubkultúrák ihlették a termékeket?
 
Rengeteg olyan szubkultúrából merítünk inspirációt, amik nagy hatással vannak korunk divatjára. A pilóták festett bőrkabátjai, a ’80-as évek punkjainak szaggatott pólói vagy a törvényen kívüli motoros bandák felvarrói mind összemosódtak a vagányság fogalmával. Ezt a vagányságot szeretnénk elérhetővé tenni minden olyan kutyának, aki elég tökös ahhoz, hogy hátat fordítson a normáknak, és kutyába se vegye a parancsszavakat.
 
Elsősorban a csivava-, francia bulldog-kaliberű, kistestű kutyák gazdái jelentik a célközönséget? Vagy pl. az óriás schnauzeremnek is vásárolhatnék valami dizájnos dolgot?
 
XS-től L-ig, a csivavától egészen a pitbullig terjed a méretválaszték. Egy kis növésű óriás schnauzer még nagy eséllyel talál megfelelő méretet.
 
Milyen jövőbeli terveitek vannak?
 
Rengeteg tervünk van a jövőre nézve, például hamarosan bemutatunk egy kollekciót, amivel az örökbefogadásra szeretnénk felhívni a figyelmet, és a bevétel egy részével támogatni szeretnénk bizonyos állatotthonokat. Egy-egy limitált kiadás keretén belül megemlékezünk a történelem híres kutyáiról, például Lajkáról, vagy Stubbyról, az amerikai hadsereg legtöbb kitüntetést szerzett ebéről. Ezenkívül egy meglepetéssel is készülünk, hazai művészek közreműködésével!
 
Csak webshopban gondolkodtok vagy üzlet is nyílik?
 
Egyelőre azon dolgozunk, hogy minél nagyobb választékot biztosítsunk a webshopunkban, de jövőbeli terveink között szerepel egy saját üzlet is.
 
 
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017. március 28.