Döglégy képregény - Tóth-Laboncz Attila

Döglégy képregény - Tóth-Laboncz Attila "Labi" által jegyzett alapsztoriból

A méltán népszerű énekesről és zenekarairól három részes képregény készül Mester Csaba rajzaival illusztrálva. Az első rész 2022. november 18-án, a debreceni sajtótájékozató napján jelenik meg. Ebben Ganxsta Zolee Dos Diavolos nevű blues formációjának kalandjait láthatjuk.
 
Az alapsztorit a Takács-Koltay Vilmossal, azaz Vilkóval alapított duó első, “Egyenesen a mocsárból” című lemezének címadó dala ihlette. A Tóth-Laboncz Attila “Labi” által jegyzett alaptörténetben a két főhős egy nyertes texasi pókerpartyról menekül, amely verekedésbe torkolt. Mexikóba tartó útjuk során lerobban furgonjuk, így izgalmas szituációkba keverednek; megküzdenek egy aligátorral, békafejet esznek, moonshine pálinkától kábulnak el. A verekedésektől és csinos nőktől sem mentes kalandok humoros jelenetekkel tarkítottak.
 
 
A 24 oldalas kiadvány külön érdekessége, hogy nagyrészt a főhős, azaz maga Zana “Döglégy” Zoli írta megrajzolt karakterének szövegét! A hazai képregénykultúra legjobb hagyományait követő, fekete-fehér rajzokból álló Master-Lab Comic kiadvány nem csak a zenekar rajongóinak nyújthat élményt. A hagyományteremtő szándékkal készült sorozat első példányai hamarosan az ország egész területén, illetve a kiemelt webshopokban is beszerezhetőek lesznek!
A sorozat műszaki szerkesztője György Zoltán - a HKComics kiadó vezetője - neve garanciát jelent a kiadvány kimagasló minőségére.
 
A kiadó december 10-én jelenteti meg az Egri Péter és a Mystery Gang: Viva Las Vegas! című, 28 oldalas képregényét, amely jövő áprilisban egy Cd melléklettel az USA-ban is megjelenik!
 
Mindenféle plusz infót pedig találtok ITT(Facebook) és ITT(weboldal)!
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.