"Dolly Parton Jolene-ja inspirált, mikor megírtam a szöveget!" - Mayer Fanni premier a ROCKSTAR-on!

Mayer Fanni sikeres kislemezei után (Horizon, Grace N Dirt, Stranger Things, MISUSE, FYILY) november 24-én jelentette meg első albumát, amin 8, korábban még nem hallott dal szerepel. A zeneileg színes, mégis egységes kétnyelvű lemez a vízmotívum köré épül és mély, fájdalmas témákat feszeget, ugyanakkor megjelenik benne az élet kérlelhetetlen szeretete és a remény is.



 Az album hatodik és egyik leglendületesebb dalához most videoklip is készült.

 „A Perfect Trench Coat-ot még 18 évesen írtam. Ismerkedtem egy fiúval és menet közben kiderült (amiről persze a srác elfelejtett szólni), hogy egy másik lány is képben van. Ezt egy Twitter bejegyzéséből kellett megtudnom, ami egy fotó volt a lányról, amit new yorki randevújuk alatt lőtt, ezzel a szöveggel: „She’s so pretty when she roams from field to field…” - emlékszem a lány gyönyörű volt és ballonkabátot viselt…
Aztán persze jött a magyarázkodás a fiú részéről. Én meg fogtam magam lenyúltam a képaláírást és írtam egy dalt. Azt hiszem ez a legjobb módja számomra a csalódás feldolgozásnak.
Dolly Parton Jolene-ja erősen inspirált, mikor megírtam a szöveget. Ádám Kornél gitáros, dalszerző barátommal bontottuk ki és Kiss Péterrel (The Pontiac), akinek a gitárjátéka hallható a dalban, nyerte el a mostani formáját.
Doór Matyi a dal producere és Kovács Máté masterelte."

 A klip rendezője Lukácsi Liza, akit Magyarország legmenőbb kliprendezői közt tartanak számon, https://recorder.blog.hu/2022/03/23/a_legmenobb_magyar_kliprendezok?fbclid=IwAR382DGSBzPFZb12EmoJgHkt9sY8AUKQhyEoLPH3g_-UgI25Bejpy8J5HCg
a következőket mondta videóról:
 
„A szétfilterezett online személyiségek világában különösen hajlamosak vagyunk piedesztálra emelni másokat, tökéletesnek látni őket, valami olyannak, amihez mi soha nem érhetünk fel. Pedig ha közelebb léphetnénk hozzájuk és lelepleződne hétköznapiságuk, talán magunkban is jobban meglátnánk az értékeket - erről mesél ez a klip is.

A megelevenedő ballonkabát az idealizált nőt szimbolizálja. Fanni ezt próbálja utolérni, miközben személyisége színei közt kutat. Végül saját szekrényében talál rá a kabátra és rájön, hogy a szépség, amit keresett, mindvégig ott volt benne.

A forgatáson különleges kihívást jelentett a kabát mozgatása, amihez végül damilok és botok segítségével 4 ember összehangolt mozdulataira volt szükség. A csodás képekért Pénzes Bence opratőrünk felelt, a vagány szetteket pedig Dobra Anett stylistnak köszönhetjük.”

 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.