“Mielőtt meglógunk a sógorokhoz, még gyorsan megjelentetünk két dalt a debüt EP-nkről...

“Mielőtt meglógunk a sógorokhoz, még gyorsan megjelentetünk két dalt a debüt EP-nkről..."

Dudellow videópremier!

A tavaly óta aktívan koncertező hip-hop/jazz/funk trió, a Dudellow (Dobó Zsombor - basszusgitár, Ferencz László - dob és Harangozó Sebestyén - gitár, ének) a 2018 végén felvett EP-jük dalaival indul osztrák kiruccanásra két koncert erejéig, Bécsbe (Kramladen) és Grazba (Die Scherbe) április 16-án és 17-én. 
 
A trip előtt dalaikról, a közelmúlt zenekari eseményeiről és az idei terveikről kérdeztük őket.
 
 
A decemberi stúdiózás után, hogyan indult 2019?
 
Kőkeményen. Nem spóroltunk az energiánkkal. Rengeteget voltunk a próbateremben, hogy kialakuljon egy jól eső koncertműsor a tavaszi bulikra és közben a felvételek utómunkáival is dolgoztunk Kálmán András, Koroknay András (Studio Einz) és Puha Szabolcs (Record Low Studio) barátaink segítségével. Márciusban aztán a Szimpla Lemmingbe is fejest ugrottunk. Nincs okunk panaszra, de nem unatkoztunk egy percig sem.
 
Az első Dudellow EP megjelenése kapcsán merre lesz látható és hallható a zenekar, mik a tervek az év további hónapjaira?
 
Az már biztos, hogy június 8-án Szegeden, a Kedves Presszóban, 9-én Budapesten, a Tilos Maratonon, a Dürer Kertben játszunk majd. A májusi buli helye és időpontja egyelőre maradjon meglepetés... Őszre pedig a folyamatos fővárosi klubozás mellett egy erdélyi kalandot tervezünk a Szimpla Lemming Program révén és egy esetleges mini Európa-turné helyszínei is körvonalazódnak szépen lassan.
 
 
A Ruined című dal ma egy live session videóval debütál. Meséljetek a dal és a videó készítéséről!
 
A Ruined egy merengős, borongós kitekintés a gondtalan, bólogatós beatekből, amikre egy Dudellow-koncert épül.
A munkacíme Bedöntős volt. Azt az érzést szerettük volna megfogni, amikor az ember annyira tele van mindennel, hogy rettenetesen üresnek érzi magát emiatt. A dalhoz tartozó, most debütáló live session videó – amit Baranyi Benő, Szentgyörgyi Jakab és Jakab Bence készített – szerintünk elég hűen dokumentálja a régimódi, közös térben együtt feljátszott felvételek hangulatát, ezt a hangzás miatt is fontosnak tartottuk. Szeretnénk pontos képet adni, arról, hogy is szól a triónk élőben.
 
 
Mi van még a tarsolyban megjelenés-fronton?
 
6 dalt rögzítettünk, amiből 5 saját és egy “feldolgozás-csokor”, amit egyelőre nem lövünk el... A saját kompozícióink közül egy, a Michelle már megjelent a Youtube-csatornánkon és az online stream szolgáltatóknál. Holnap a Március című dalunk követi majd a Spotify-on, Deezeren, ITunes-on, Google Play-en és még jó pár hasonló felületen. Az EP fennmaradó 2 dalát pedig még a tavasz folyamán tesszük majd mindenki számára hivatalosan elérhetővé. Addig csak a koncerteken meghallgathatók, amikre mindenkit szeretettel
várunk.
 
Íme a ma bemutatkozó Ruined című Dudellow-dalhoz készült live session-videó:
 
 
Aki támogatná a Dudellow szerzői ténykedését, az már a Patreon-on is utolérheti a csapatot.
 
Fotók: Havas Szonja, Végh László