Dupla riffmaratonnal tér vissza az idei Desszert Feszt

Dupla riffmaratonnal tér vissza az idei Desszert Feszt

Október 9 - 10 // Dürer Kert

Az Eyehategod és az Om koncertjével szó szerint rárobbantotta az ajtót Budapestre a negyedik Desszert Feszt, vagyis az augusztustól december végéig tartó klubbulisorozat. Ezeket a kegyetlen bálokat viszont muszáj volt kipihenni némi koncertszünettel, illetve rákészülni az ősz második felére.
 
Mostantól ugyanis nincs kegyelem. A Desszert Feszt október második hetében becuccol a Dürer Kertbe, hiszen egymás után két este is riffektől fognak repedezni az öreg épület falai.
 
Október 9-én, szerdán rögtön a sorozatgyilkosokról komplett lemezeket készítő, japán doomszamuráj-különítmény, a Church Of Misery annektálja a színpadot. A Tatsu Mikami bassuzusgitáros körül pár éve teljesen kicserélődő brigád előtt ráadásul az az amerikai Nebula játszik, amit a Fu Manchut annak idején otthagyó Eddie Glass gitáros-frontember alapított, hazai részről pedig a Murmansk melegít majd.
 
Jobb, ha szólunk előre, hogy másnapra - a gyengébbek, illetve a rend kedvéért: október 10. , csütörtök -, jobb, ha mindenki szabadságot kér. Az aznapi koncertet ugyanis még arra hivatkozva sem illendő kihagyni, hogy előző nap Church Of Misery-Nebula-kettős riffjeitől kifröccsent az agyvelőnk, illetve a gyomrunkat is a füleink köré tekerték a megfontolt lábdobrúgások. Csütörtökön, vagyis október 10-én - ismétlés a tudás anyja , a lengyel Dopelord érkezik, hogy a hipnotikus doomukkal hintsenek sót a Church Of Misery-ék keze által szerdán szakított sebekre. A Dopelord előtt pedig az Entrópia Architektúra játszik, akiket szintén érdemes elcspíni, hiszen szertartásszerű fellépéseik mindig letaglózóak.
 

Helyszín

Jegyvásárlás