Egy név minden fölött

Egy név minden fölött

Új klip és album Tibestől

Aki járatos a hazai underground hip hop berkeiben, annak számára ismerősen csenghet Tibes neve az Ecküvel közös Boom bap, vagy a 2012-es Red Bull Pilvaker 3. helye kapcsán.
 
A korábban Veszprémben nyomuló MC élete 2016-ban új fordulatot vett, az addig bulis életmódjáról és zenéiről ("Minden nap ünnep", "Pannon Egyetem") ismert rapper mára már újjászületett keresztényként tolja a rímeket, ennek eredménye legújabb dala is, az Egy név minden fölött. 
 
Egy név minden fölött.
 
"Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember zsigerből vagy a szeretetre, vagy a vallásosságra asszociál, ha Jézus Krisztus nevét hallja. Ezeket a sztereotípiákat szerettem volna rombolni és egy teljesen más szemszögből megvilágítani a témát. Arról a természetfeletti, szuperhősöket meghazudtoló erőről, ami ebben a személyben rejlik már jóval kevesebben beszélnek, ezt kíséreltem meg egy egyházi zsargonokat kerülő megfogalmazásban. Maga a trap műfaj számomra is új, izgalmas volt kísérletezni ifj. Balogh Ferivel (FBJr./Hidden Kingdom) közösen és szerintünk a végeredmény önmagáért beszél. A videoklipet a Jet Motion rakta össze, a cél mindössze annyi volt, hogy hiteles képet adjunk a kereszténység szabad, laza, fiatalos oldaláról, mert ilyen is van."
 
A Red Bull Pilvakertől Krisztus utánig.
 
Csaba Tibor „Tibes” 2009-ben Fluor Tomi és a Hősök támogatásával indult el. Az első 2012-es Red Bull Pilvakeren 3. helyezést ért el. Az NKA Hangfoglaló Program Induló előadóknak szóló támogatásának köszönhetően idén elkészítette első nagylemezét. A "Kr. u." október 30-án jelent meg online felületeken, de korlátozott példányszámban CD formátumban is elérhető lesz.