egy vakfolt az éjben

egy vakfolt az éjben

Itt a Phrenia vadonatúj klipje!

A Phrenia zenekar így mesél a videoklip megjelenéséről:
 
"A ‘Vakfolt’ című szám a ‘Perspectives’ albumunk kezdőtétele, ami azért különleges, mert ez az eddigi első magyar nyelvű dalunk. Aki ismer minket, és követi a munkásságunkat, az tudja, hogy eddig kizárólag angol nyelven íródtak a szövegeink. Már az előző albumra szerettünk volna feltenni néhány magyar dalt, azonban ez akkor sajnos nem jött össze. Az említett EP tökéletes lehetőség volt, hogy pótoljuk ezt. A dal hamar közönségkedvenccé vált, az élő showkat is ezzel indítjuk, és Kiss Tamás barátunknak (akivel az előző klipjeink nagy részét is forgattuk) is annyira megtetszett, hogy mindenképp szeretett volna velünk egy új videót készíteni erre a számra. Ennek eredményeképp jött létre a Szeptemer 30-án megjelent videoklip, amit még az idei év második negyedében forgattunk."
 
 
"A ’Vakfolt’ egy gitár riffre szorosan épülő dal, ami folyamatos lüktetésével határozottan vezet. A dal arra a gondolatra, érzésre épül, amit akkor érzünk, amikor olyasvalaki hagyja el az életünket, akit már megszoktunk, hogy ott van, viszont nem biztos, hogy a legjobb hatással volt ránk és a indirekt módon ezáltal a közvetlen környezetünkre. Ez az egyfajta kellemes űr jelenik meg ebben a számban."
 
 
A Phrenia zenekar 2013 márciusában alakult meg. Kezdetben híres pop dalok metállá alakításával foglalkoztak, azonban nem sokkal később már előrukkoltak saját számaikkal, a ’Falling Down’-nal és a ’We Are The Clowns’-szal.
 
Az első önálló albumot 2016. május 15-én adták ki, és a ’Million Miles’ nevet kapta. Kiss Tamás (TK:Filmproduktion) és Szabó Endre (Orkotik) közreműködésével számos videoklipet készítettek az évek során. A zenekar egyre aktívabb lett, számos tehetségkutatón, illetve fesztiválon mutatta meg magát a közönségnek. Olyan neves zenekarokkal együtt léptek fel színpadra, mint a Subscribe, Road, Fish! és a Jinjer.
 
 
A 2018-as évet egy új EP-vel indították, mely 6 számot tartalmaz és a ’Perspectives’ nevet viseli. Az új kislemez érdekessége, hogy a már megszokott angol nyelvű dalok mellett két magyar szövegű számot is tartalmaz.
 
Az új albumon a zenekartól elvártan főként a dallamos, fülbemászó énekek dominálnak, a keményebb gitár riffeket pedig trance-re emlékeztető elektronikai elemek teszik még hatásosabbá.
 
Az album ‘Vakfolt’ című tételéhez 2018. Szeptemberében jelent meg a videoklip, Kiss Tamás rendezésében.