Einstand! - Itt a Kiscsillag basszusgitárosának rockzenekara

Einstand! - Itt a Kiscsillag basszusgitárosának rockzenekara

Amit csinálnak, posztapokaliptikus turbópopnak nevezik, harapósak, lendületesek, emlékezetes dalokat írnak. Ők az Einstand, megjelent az első lemezük.

Az Einstand gondolata még 2014-ben fogant meg a testvérpár, a Kiscsillagból ismert Erős Márton basszusgitáros-billentyűs, valamint Erős József énekes-gitáros fejében.  Akkor még csak korábbi zenekaruk megreformálása volt a cél, ám ötleteik összerendezgetése végül - Varjas Bence dobos bevonásával - egy új zenekarban forrta ki magát. 2016 nyarán rögzítették első három dalukat, melyek ősszel jelentek meg egy EP-n, Egyszervoltholnemvolt címmel. A lendületes, klubkoncertekre és fesztiválokra termett bemutatkozó lemezanyagot az egyik legfoglalkoztatottabb hazai producer Takács Zoltán Jappán és Horváth Barnabás Botond „Barnsz” gondozta. 
 
“Trió felállásban már korábban is kipróbáltuk magunkat. Ebből indultunk ki most is, hozzátéve némi hangképbeli kísérletezést. Igyekeztünk többféle dalt választani a bemutatkozó EP-re, hogy kirajzolódjanak az általunk elképzelt hangulatbeli végletek. Az Egyszervoltholnemvolt cím a dalokban különböző formákban jelenik meg, ugyanakkor a zenekar kezdetére is utal. Ennél a bizonyos kezdetnél tartunk jelenleg.” - mesélik a zenekar tagjai.  
 
A zenekart legközelebb december 26-án a budapesti Akvárium klubban láthatjuk a Pál Utcai Fiúk vendégeként.