Elektronikus zene élőben

Elektronikus zene élőben

Megjelent a The Hybrid Drummer Trioelső EP-je!

A The Hybrid Drummer Trio 2018-ban alakult Jancsovics Máté ötletéből kiindulva, azzal a céllal, hogy az elektronikus klubzene különböző műfajait szólaltassák meg a színpadon élőben, hangszereikkel. Kihasználják a mai technika adta lehetőségeket, hogy vissza tudják adni ezeknek a stílusoknak az energikus hangzásvilágát, ezzel többletélményt nyújtva a megszokott klubhangulathoz. Koncertjeik DJ szettekhez hasonlóan vannak felépítve, azaz egy este egy kiválasztott műfajon belül mozognak, így a közönség könnyen rá tud kapcsolódni a hullámokra. A trióhoz néha vendégénekesek és MC-k is csatlakoznak a koncerteken. Olyan elektronikus tánczenei stílusokban adnak elő, mint a house, techno, drum and bass, trap, dubstep és ezek válfajai. 

 

2019 elején rögzítették első, Recycled Words című EP-jüket, amin 3 dal található. A megjelenés mindegyik számnál live session videóval egészül ki. 

 

Jancsovics Máté a következőket mesélte a lemezről:

“2019 januárjában felvettünk három dalt, ami a 'Recycled Words' EP anyagát képzi. Ezek az első hivatalosan megjelenő felvételeink, és a dolog bemutatkozóanyag-jellegét az is mutatja, hogy a három szám teljesen más műfajt képvisel az elektronikus zenén belül. Az egyik (Orange and Purple) egy instrumentális, gyors neurofunk / drum and bass; mindenképp szerettem volna egy drum and bass dalt az EP-re, mert ez a stílus volt, ami legelőször megfogott és inspirált, hogy ilyen zenékre doboljak. Van egy trappes lüktetésű lassabb szám is (Never Again), amiben Dure énekhangjából csináltuk vokóderrel a verzét. A harmadik dal (Friendship) egy houseos, kicsit törzsi, végig táncolható track és szintén megjelenik benne emberi hang.”

Máté egyébként nem mellékesen a Kistehén együttes dobosa, de különleges tehetségét a zenekaron kívül is  kamatoztatja. Az egyik videója kapcsán  az amerikai rapsztár, Busta Rhymes is felfigyelt rá, az esetet az Index is lehozta egy híranyagban.

 
 
 
A The Hybrid Drummer tagsága:
 
Jancsovics Máté - dob
A Kőbányai Zenei Stúdió diákjaként 2010-ben az első országos Roland V-drums elektromos dob verseny nyertese. Aktív zenei pályafutása már a zeneiskolás tanulmányai alatt elkezdődöt. Az általa használt dobfelszerelés egy ún. hibrid dobszett, amely akusztikus és elektronikus eszközök vegyítéséből tevődik össze, ez teszi lehetővé az elektronikus zene hangzásának reprodukálását. A török Bosphorus Cymbals és a hazai Artbeat cégek támogatott zenésze. Egyik videóját maga Busta Rhymes, az amerikai rapper is megosztotta, ugyanis az ő egyik nagyon gyors rapjének minden szótagját eljátszva készített egy dobszólót
 
Domonkos Gábor - basszusgitár
Szintén a Kőbányai Zenei Stúdió volt növendéke. Hangzásának jellemzője a szubbasszusok élőtérbe helyezése, és a repetitív, de egyben virtuóz játék.
 
Dure (Szatmári György) - szempler, elektronika
Az elektronikus zenei textúra megteremtésében nagyon fontos szerepe van az ő hangszereinek. A szintetizátorok, kiegészítő hangeffektek és esetenként vokális hangminták általa válnak hallhatóvá.