Eleven Kultúra a Bartókon

Eleven Kultúra a Bartókon

2020. szeptember 25-26.

Egy kiállítás itt, egy finom falat ott! Az Eleven Ősz Fesztivál a kultúra és a gasztronómia legjobbjait vegyíti, mindehhez pedig elég végig járnunk szeptember 25-én és 26-án a Bartók Béla Boulevard-t.
 
 
Az 1 művész 1 porta elnevezésű kezdeményezés mellett Művész Portálok-kal kedveskedik a látogatóknak a Bartók Béla Boulevard, a kezdeményezéssel az utca kiállításait szedték össze egy csokorba. Ezzel szálanként nemcsak az utcát, de a hazai alkotóművészeti szférát is megismerhetjük.
 
A Faur Zsófi Galéria-ban Benyovszky Szűcs-Domonkos Pixeltest 1. című bemutatkozó kiállítása tekinthető meg, miközben bemutatkozik a Káli Cool, azaz egy csepp balatoni nyár költözik a Bartók Béla Boulevardra. A hely, ami a Balaton északi partján nyitotta meg kapuit egy kiállítás erejéig, megmutatja magát Budapesten is. A Defo Laborban Zsigmond Dóra pop up kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, a Három Hét Galéria-ban pedig Zahra Fuladvand kiállításával az iráni temetési szertartás hagyományát ismerhetjük meg performance keretében. A Gross Arnold Galéria Kávézóban Hihetetlen címmel Catarina Sobral portugál gyermekkönyv-illusztrátor kiállítása látható, a K.A.S. Galériaban Szálirányok címmel kortárs-textilművészek kiállítása nyílik meg Fóris Katalin, T. Doromby Mária és Vígh Krisztina textiles iparművészek munkáival, amelyek a kiállításon elvont képzőművészeti alkotásokként, leginkább pedig szobrokként öltenek testet. A KEG Sörművház az idei szüreti mulatságról mutat egy fotókiállítást, a Magyar Makettezőkért Egyesület kiállítása a Budapesti Közlekedési Vállalat életéből származó relikviákból, Tóth Márk magángyűjteményéből válogat. A BBB Office-ban a tavaszi Elevenedés Fesztivál Fotópályázat nyerteseinek közös, csoportos fotókiállítása tekinthető meg, a Hadikban és a Szatyor Bár és Galéria-ban pedig Csongrádi János építész vázlataiból láthatunk egy fantasztikus válogatást.
 
 
A legfinomabb fogásokból sem lesz azonban hiány az Eleven Kultúra Ősz hagyományteremtő eseményén! A Kelet Kávézóban a kávé mellé az asztalunknál csak nekünk felolvasott verset vagy novellát kapunk, de még több ínycsiklandó falat közül válogathatunk, ha lecsapunk a fesztivál kuponfüzeteinek egyikére. Hogy még jobban hangsúlyozzák ugyanis összefogásukat az utca legjobbjai, közös ajánlattal örvendeztetik meg a kultúra, az izgalmas kézműves workshopok és a gasztronómia rajongóit. A háromezer forintos kuponfüzetből három jegyet téphetünk ki ugyanis, így megtapasztalva az ízek, a művészetek és a színpad varázsát: a #falatnyi Bartók jeggyel a gasztronómia kínálatból, a #szorgos Bartók kuponnal a művészeti workshopokon vehetünk részt, a #dallamos Bartók jeggyel pedig izgalmas előadások között válogathat az, aki megvásárolja a kuponfüzetet a BBB Office-ban (Bartók Béla út 33.).
A kuponnal finom édességek, mexikói ételek közül válogathatunk, hogy aztán szörppel, sörrel, vagy éppen egy kávéval öblítsük le azt. Az Arriba! Taqueria BBB BURRITO! nevezetű kuponjával a rendezvény ideje alatt 50% kedvezmény jár bármelyik Junior Burrito-ra, a Hadikban és a Szatyor Bár és Galéria-ban pedig padlizsánkrémmel, tonhalkrémmel, szalámival, füstölt sonkával, zöldségekkel, kapribogyóval és fatüzelésű kemencében sült lepénnyel találkozhatunk. A Bartók Pagonyban a gyermek- és a felnőttmenüből választhatunk, míg a Gross Arnold Galéria Kávézóban Az öröm ünnepe menü vár minket, ami kétféle öntettel leöntött gofri mellett egy málnaszörpöt és egy Gross Arnold-képeslapot is magában foglal. Az Enter Bar kuponja 1000 forintot ért a hangulatos helyen, a KEG Sörművházban a Bajor perec mellé 2 pohár sör vagy német komlós komlószörp jár, az Óvóhely két pohár sört kínál egy kuponért, a Tranzit vegán süteményéhez pedig, ami mandulával meghintett almatortát takar, jól illik majd a Wömbät Őszi Vegán Bagele (humusz, cukkini, sárgarépa, cékla, kakukkfű); vagy éppen az Őszi Csirke Bagele (humusz, cukkini, sárgarépa, cékla, kakukkfű, csirkemell). Csatlakozott továbbá a programhoz a Gellért Söröző & Brasserie is, ahol Budapest legrégibb sörözőjének kínálatát kóstolhatjuk meg az ikonikus Gellért Hotelben, ahol az a’la carte ételfogyasztásból 20% kedvezmény jár azoknak, akik asztalt foglalnak az étterembe 2020. szeptember 25-26-ra. Ehhez mi más lenne a jelszó, mint az ELEVEN Ősz!
 
 
Az ELEVEN ŐSZ keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. Teszik mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen ne feledjük, hogy egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. Azóta indultak már innen új irányokat mutató irodalmi programok, vagy éppen határokon átívelő kiállítások, és ma már a hangulatos nyári esték is nehezen elképzelhetők a Bartók Béla nyüzsgő forgataga nélkül.
 
 
A Bartók Béla út ünnepét, az Eleven Őszt a Kulturális Tizenegy Egyesület szervezi a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Az esemény fővédnöke Újbuda polgármestere, dr. László Imre, védnöke pedig alpolgármestere, Barabás Richárd.