Elölről újra

Elölről újra

karantén magány Bohemian Betyars módra

A kötelező távolságtartás sokféleképpen hat mindannyiunkra, van, aki örül a bezárkózásnak és a lelassulásnak, de vannak, akiknek a szokásosnál sokkal idegtépőbbé tette a mindennapokat ez az időszak. A Bohemian Betyars új dala, az Elölről újra, egy izgalmas színfoltja a zenekar munkásságának, ami nem is lehetne aktuálisabb, mint a mostani pandémia idején. A végtelen, kudarcba fulladó újrakezdések dalához Freund Ádám rendezésében készült videó bemutatja, hogy magunkra maradva hogyan veszítjük el lassanként a valós világgal való kapcsolatunkat, majd, hogy kezdődik minden elölről újra.
 
Frontfotó: sinco
Fotó: Kolos Ádám
 
A Bohemian Betyars speed-folk-freak-punk világa új dalukkal egy egészen egyedi hangulatot idéz, ami az ősszel megjelenő nagylemez egyik különlegessége lesz. A szám klipje szimbólumokkal tűzdelve mesél egy főhősről, akinek a karanténba zárva felerősödnek a problémái, és egy esetleges újrakezdés sem jelentene neki kiutat a végtelen csalódások körforgásából és bár a dal már a járvány kitörése előtt formát öltött, mégis rendkívül jól reflektál a karantén időszakra. A képi világban egy négy fal közé szorult élettér jelenik meg, amiben tornyosuló pizzás dobozok, egy eltűnt női maszk és a végtelenbe futó, mégis aktuális tv műsorok reflektálnak a mindmáig tartó helyzetre és annak bizarr körforgására. A szöveg a képekkel kiegészülve lenyomatává válik az elmúlt néhány hónap elszigeteltségének, amellyel nézőként talán (túl) könnyű is azonosulni. 
 
“A dal még a pandémia előtt született, de azóta talán még aktuálisabbá vált. A karantén idején egy zalai faluban ragadva dolgoztunk a számon a zenekarral. A szöveg az élet megszakíthatatlan körforgásáról szól számomra, ahol az ember tervez, remél, de végül úgyis a sors kegyére van bízva. Bármennyiszer is legördül Sziszüphosz kősziklája újra és újra neki kell vágni annak a hegytetőnek." - mondta el szerzeményéről a dal énekese, Szűcs Levente.
 
A videót Freund Ádám rendezte, akinek rövidfilmjét, a Földiek-et számos díj és külföldi fesztiválszereplés mellett Diák-Oscar díjra is jelölték, legutóbbi klipjével pedig megnyerte a legjobb rendezés díját a Magyar Klipszemlén. A klip operatőre a kétszeres Aranyszem díjas Gyuricza Mátyás, vágója Makk Lili, akinek nevéhez többek közt az Állampolgár című film vágása is fűződik, látványtervezője pedig Giliga Ilka.
 
Az Elölről újra mostani premierjét követően egy hétig csak YouTube-on érhető el, majd március 4-től minden zenei streaming platformon hallgatható lesz. Az új album ősszel jelenik meg.