Előzenekarozást és fesztiválfellépéseket lehet nyerni a Dobbantó Tehetségkutatón

Előzenekarozást és fesztiválfellépéseket lehet nyerni a Dobbantó Tehetségkutatón

Tizedik alkalommal rendezik meg Szarvason a Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztivált. Az amatőr együttesek bármilyen stílusban, de élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel nevezhetnek a versenyre május 28-ig. A dalokat minikoncerten kell bemutatniuk a szakmai zsűrinek a Granárium Zebra Clubban. A győztes zenekar továbbjut az Öröm a zene országos tehetségkutató versenysorozat 2,5 millió forint összdíjazású, budapesti döntőjébe és számos értékes különdíj is gazdára talál. 
 
Idén nyáron is megrendezik az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutató sorozat szarvasi, regionális állomását, a Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztivált június 17-én. A Békés megyei településen nagy hagyománya van a rendezvénynek, amelynek tizedik alkalommal ad otthont Granárium Zebra Club. A szarvasi megmérettetésen az elmúlt években olyan zenekarok győzedelmeskedtek, mint például az azóta már országos hírnévre szert tett Fatal Error, a Mongooz and the Magnet, a The Luckies vagy a 2017-es Öröm a Zene tehetségkutató sorozat országos döntőjének nyertese, az Ažur. 
 
 
A szarvasi Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztiválra csakis élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel lehet nevezni május 28-ig, a versenyt pedig június 17-én rendezik meg a nagy múltú Granárium Zebra Clubban, ahol annak idején a szárnyait bontogatta az Ektomorf és a Magna Cum Laude is. A zenekarok egy-egy 15 perces, élő koncerten mutathatják be produkcióikat a szakmai zsűrinek.
 
Három saját szerzeményt kell előadniuk és a zsűri pontszámai alapján alakul ki a végső sorrend. Az zsűri pontozza a hangszeres tudást, a dalszöveget, a mondanivalót, az egyediséget és a színpadi összképet. A zsűri tagja Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene program vezetője, gitártanár, Mihály Gergely (Angertea zenekar), Lukács László (Barbears zenekar), illetve a Hangfoglaló Program delegáltjaként Nagy Ádám gitáros (Roy és Ádám Trió, Wörk Projekt) és Kirschner Péter zenei producer, gitáros (Sziámi And Friends).
 
 
Kirschner Péter idén is nyereményt ajánlott fel a győztes zenekarnak, amely produceléssel összekötött stúdiófelvételi lehetőséget kap tőle. 
Emellett több értékes nyeremény vár még a döntősökre, például fellépési lehetőség a budapesti Gödör Kluban, a Granárium Zebra Clubban, a Tisza Style Fesztiválon, az Anna & the Barbies előtt, a Fekete Zaj fesztivál által szervezett egyik eseményen és a RiverSide Booking által szervezett rendezvényeken. 
A szarvasi győztes továbbjut az Öröm a zene országos tehetségkutató versenysorozat budapesti döntőjébe, amelynek díjazása 2,5 forint. A Dobbantó Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, a Hangfoglaló Program támogatásával jött létre.
 
Bővebb infó: 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.