Elvarázsolt mesevilág a betondzsungel közepén

Elvarázsolt mesevilág a betondzsungel közepén

Bujdosó Kertként nyitott újra nemrég a Gondozó Kert. Bujdosó Sándor a lányával álmodta újra a szórakozóhelyet, amiről személyesen is mesélt nekünk.

Mit láttatok meg ebben a helyben? Hogy indult a Bujdosó Kert története?

Ötödik hete visszük a helyet. Paksról kerültem ide. 16 évig volt ott klubom, több helyen is. Besokalltam, és mivel a lányom itt élt Pesten, úgy gondoltuk, megpróbálunk valamit itt csinálni. Szerencsésen rátaláltunk erre a helyre. Én előtte is sűrűn jártam Pestre, és azért ismertem a szórakozóhelyeket. Nekem is jól esik egy olyan helyre bemenni, ahol jó leülni egy baráti társasággal és baráti árakon jó minőségű italokat lehet találni, emellett kellemes zene szól kulturált környezetben. És ezt hétköznap is meg lehet tenni. Nálunk egyébként is eddig erősebbek a hétköznapok, egyre több az ismerős arc is. Ha betévedek egy üres helyiségbe, akkor általában meglátom, hogy annak hogyan kellene kinéznie. Itt nagyon sok dolog adott volt, például a csodálatos kert a növényekkel. A csarnok előtte raktárként üzemelt, ezt mi pucoltuk ki. Ez is egyfajta kert hatását kelti, ahol jó lenne, ha zene is szólhatna majd idővel, ez a környékbeli lakókon múlik. A hely varázsa, hogy bejössz kintről, és az igazi nagyvárosi épületek között találsz egy kis zöld oázist. Elvarázsolt mesevilág a betondzsungel közepén. A kínálat pedig elég kerek, van szabadulószoba a pincében, alul a vendéglátó rész programokkal, konyhával és fent a remélhetőleg hamarosan teljesen hostelként üzemelő szobák.

Miket készítetek a grillkonyhában?

Grillezett húsokkal, tarjával, csirke- vagy rozmaringos kacsamellel készítünk töltött bagetteket, zöldség ágyon, öntetekkel. A bagetteket rostlapon melegítjük, ahogy a hamburgerünk is ezen készül 100 grammos marhahúspogácsából. Egyáltalán nem a gyorséttermi fajtából.

Ráadásul tényleg baráti áron...

A 7. kerületi bulinegyed inkább a külföldieknek szól, ami a pénztárcán is meglátszik. Mi azoknak szeretnénk elsősorban itt lenni, akik abból a szórásból kimaradnak. Kicsit talán zsúfolt ez a környék, és nehéz ide betalálni, így az árak mellett próbálunk olyan zenekarokkal is együttműködni, akik miatt érdemes benézni, és nem csak a fiataloknak. Ahogy eddig elnéztük, 20 és 60 év között mindenki megjelenik. Ez köszönhető a blues, rock, jazz, funky, reggae, swing, latin stílusú zenei válogatásnak is, ami elég színes. Ismert és nem annyira ismert zenekarok akusztikusan lépnek fel nálunk.

A koncerteken kívül is szerveztek programokat?

Sokféle programunk van: akár stand up, táncház, kézműves kirakodóvásár, bűvész show is. A bűvész srác például a környéken lakik, egyszer csak betévedt, beszélgettünk, és eszünkbe jutott, hogy lehetne egy ilyen eseményt is csinálni, de amatőr színtársulatok is bejelentkeztek már hozzánk.

Ahogy a nyári sporteseményekről sem lehet lemaradni nálatok.

Idén nyomjuk két kivetítőn az EB-t és az Olimpiát is. A magyar csapat eléggé megmozgatta most az országot. A portugál-magyar meccsre már most 110 fő asztalfoglalásunk van. Az EB ideje alatt van EB menünk, ami egy korsó sört és egy hamburgert takar nagyon baráti áron, 1090 Ft-ért. És persze, italakciókkal is készülünk, 4 cl Jager 400 Ft, az Unicum szintén, a vodkaszóda 500 Ft és a Fütyülős termékek 4 centje 300 Ft. Sörakcióink is mindig vannak, a kis Szalonból két üveg most 500 Ft. De ezek általában véve is napirenden vannak. Próbálunk a nagyobb csoportokhoz is alkalmazkodni.

Mire számíthatunk nálatok a jövőben?

Nemrég mutatkozott be a Folk On 45 formáció nálunk, az énekes, Lili és Lala, a gitáros a Balkan Fanatikból csináltak egy duót. Júliusban megint jönnek majd hozzánk. Ebben a hónapban lesz újra standup comedy is, érkeznek a NŐStények, négy csaj, +18-as verzióban.  

FB oldal...

MaryMoss

A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.06.28.