Érzékeny és érzelmes izlandi szintipop november 28-án

Érzékeny és érzelmes izlandi szintipop november 28-án

Sólveig Matthildur az A38 Hajón

A nemrég az A38 Hajón járt izlandi elektro-csajtrió, a Kælan Mikla billentyűs-zeneszerzője, Sólveig Matthildur ezúttal szólóban mutatkozik be az A38 Hajó látványos kiállítótermében. Finom, éteri szintiszőnyegekre épülő elszállós elektropop: ezt hozza Sólveig november 28-án az A38 Hajóra.

Sólveig ‒ azaz teljes nevén Sólveig Matthildur-Kristjánsdóttir ‒ a Kælan Mikla nevű lánytrió zeneszerző-billentyűseként szerzett hírnevet. A trió hamar az izlandi darkwave-elektropop egyik fontos, nemzetközileg is elismert képviselője lett (és többször fellépett az A38 Hajón is).
 
 
Sólveig azonban nagyon komolyan építi szólókarrierjét is. A tavaly megjelent első lemez, a sokatmondó című Unexplained Miseries and the Acceptance of Sorrow (azaz: Megmagyarázhatatlan kínok és a bánat elfogadása) eufórikus kritikákat kapott és elnyerte az izlandi Grammynek számító Kraumur-díjat, valamint a szigetország első számú lifestyle-magazinjának számító, nemzetközi hírű Reykjavík Grapevine díját is.
 
Nem érdemtelenül: finom, melankolikus hangulatok áradnak a dúsan hullámzó szintiszőnyegek felett, Sólveig kristálytiszta, ám fátyolosan fojtott hangja helyenkén egészen szakrális élményt nyújt. A Kælan Miklából ismert darkwave keveredik a Björk-hagyomány, a Vök vagy Sóley artisztikus és érzékeny szintipopjával. Mélyen személyes, érzelmes és érzéki produkció várja a közönséget november 28-án az A38 Hajó különleges fekvésű kiállítótermében. A koncerten már a jövő márciusban megjelenő új Sólveig-lemezről is hallhatunk számokat.
 

Helyszín