Fedora és Chris.SU közös klippel robbant

Fedora és Chris.SU közös klippel robbant

Itt az I'm Fine!

Fedora (Lukács Dóra) és Chris.SU (Kovács Krisztián) immár nyolcadik éve dolgoznak együtt: első közös zenéjük, a Guardian Angel a norvég drum & bass legenda DJ Teebee kiadóján, a Subtitles Music-on jelent meg még 2013-ban egy válogatáson (Sine Language LP). Krisztián 1999 óta foglalkozik - főleg - drum & bass zenék írásával, de emelett vendég oktatóként az imPRO schoolban is dolgozik, amiben az is segíti, hogy korábban klasszikus zenét tanult: 12 évig csellózott.

Krisztián 2013-ban elindította saját kiadóját is, a FATE Recordingsot, ahol Fedorát később több projectben is foglalkoztatta. Az első ilyen a 2014-ben megjelent az Illusion of Choice volt, amin Fedora az angol Stamina MC-vel énekel – kvázi – duettet. A dalt az MR2 Petőfi Rádió annak idején itthon is rendszeresen játszotta.


 
Fedorával készült korábbi interjúnkat a 2019-es júliusi ROCKSTAR MAGAZIN nyomtatott és online hasábjain is olvashatod! Írj érte az elofizetes@rockstar.hu címre, vagy keresd a dimag-hu-n!
 

Fedora 2017-ben “Moonshine” néven megjelentette szóló albumát, amin Krisztián két dal megírásában és producálásában is részt vett: Truly Yours és Ignorance is Bliss.

A következő nagy dobásuk 2018-ban a nagy sikerű Without You volt, amit DJ Friction játszott az angol BBC Radio 1 drum & bass műsorában is. Legújabb daluk, az “I’m Fine (Without You)” tulajdonképpen ennek dalnak a folytatása: mindkét zene különböző párkapcsolati – akár drámai - helyzetek érzelmi feldolgozásáról szól.

Fedora és Chris.SU közös projectei angol nyelvűek, főleg azért, mert így jóval több emberhez jut el, és mert a párost rendszeresen hívják külföldre is fellépni. Zenéltek többek közt a csehországi Beats For Love fesztiválon, a bécsi Flex klubban, a prágai Cross Clubban, a legendás Sun and Bass fesztiválon Szardíniában, de itthon is megfordultak jónéhány helyen. Volt már közös fellépésük a Szigeten, a 2015-ös VOLT Fesztiválon az angol Sigma után folytatták a bulit a fesztivál nagyszínpadán, illetve a KEXX fesztiválon szintén a nagyszínpadon, és a Bladerunnaz szervezőcsapat budapesti klubrendezvényein is rendszeres vendégek.

Közös fellépéseik azért is számítanak kuriózumnak, mert amellett, hogy Fedora az “MC” azaz a ceremóniamester feladatkört is tökéletesen elvégzi, Krisztiánnal a DJ szettekbe beépített közös dalaikat élőben el is elénekli, a közönség nagy örömére.