Végre egy fesztelen fesztivál: közeleg az első Szeláví!

Végre egy fesztelen fesztivál: közeleg az első Szeláví!

Szeláví!, 06.18–20., Pilisborosjenő

Fotó: Szeláví! Fesztivál

 

Az ember azt gondolhatja, hogy a magyarországi fesztiválkínálat már annyira színes, hogy lehetetlen lenne tovább árnyalni. Hiszen annyiféle méretű, stílusú és hangulatú esemény létezik, hogy azt hihetnénk: már a szórakozni vágyó közönség összes rétegét megmozgatták. Erre idén bejelentették, hogy útjára indítják a Pilisborosjenő határába érkező Szeláví! fesztivált! Mi pedig rájöttünk, hogy mi hiányzott eddig, főként a fesztiválok hangzavarától, porától és tömegétől elszokott hazai publikumnak. Most pedig meg is osztjuk veletek!

 

Egy páratlan helyszín

Képzeld el, hogy miközben egy hűsítő fröccsöt kortyolgatsz a naplementében, nemcsak az egymás hegyén-hátán álló sátrakra van rálátásod, hanem a Pilisi Parkerdőre és gyönyörű, zöld környezetre, ahonnan pár perces sétával elérhető a Teve-szikla is! Nem is beszélve arról, hogy a fesztiváldátum épp a levendulavirágzás idejére esik, így a közeli Kevélyhegyi levendulamező is okot ad majd a nézelődésre. 

 

A lassítás élménye

Itthon egyelőre kevesbé elterjedt a slow living mozgalom, így a sokan azt sem tudják, mi fán terem ez az életérzés. Most ezt is megtapasztalhatod! A Szeláví! a slow turizmusra épít, így azt hangsúlyozzák, hogy lassíts le és kezdj el igazán élni! Lásd meg körülötted a szépséget, lásd meg az értékeket, végre engedd el a rohanást – ha csak néhány napra is!

 

Az összművészeti megmozdulás

A Szeláví! fesztiválon nagy hangsúlyt fektetnek a különböző művészeti ágazatokra is, így például bemutatják a szomszédos Pilisborosjenő alkotóművészeinek munkásságát a nagyközönségnek. Gyönyörködj a vásári portékákban, és csapj le a kedvenceidre!

 

A kézműves ételek íze

A legtöbb hasonló eseményen az ember csak felmarkol egy hamburgert, és már megy is tovább. Itt ez egészen máshogy lesz! A fesztiválnak ugyanis fontos, hogy gasztronómiai vonatkozásában is bemutassa a térséget. Így megkóstolhatjuk a pilisborosjenői kézműves étkezdék – és sörfőzde – ínycsiklandó kínálatát. Egészen más élményt fog nyújtani, mint egy kihűlt pizzaszelet!

 

Az, ami nem maradhat el...

Egy fesztivál nem fesztivál zene nélkül! Éppen ezért a Szeláví! olyan felhozatallal készül, ami nemcsak hogy tökéletesen beleillik a miliőjébe, de számtalan zenekedvelőt is megmozgat majd. A közönség olyan előadókkal találkozhat, mint Beck Zoli, a GreCSÓKollár formáció, a Szeder Trió, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, valamint Csaknekedkislány – csak hogy néhányat említsünk. 

 

És még valami: élvezzük együtt az élet apró örömeit – ahogyan a fesztivál mottója is szól!

 

(x)

 

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: