FIATALSÁG, BOHÓSÁG – INTERJÚ SZEKERES ANDRISSAL

FIATALSÁG, BOHÓSÁG – INTERJÚ SZEKERES ANDRISSAL

Junkies és Auróra punkos est január 20-án a Barba Negrában

Január 20-án Barba Negrában hatalmas hangos-punkos rockandroll táncházzal készül a Junkies az Aurórával karöltve, akik a 25 éves „Előre kurvák, gengszterek” című lemezüket egybe letolják majd a koncerten. Továbbá velük tart a francia High-School Motherfuckers zenekar is, szóval egy elég pörgős bulira lehet számítani! A Junkies frontembere, Szekeres Andris mesélt nekünk, aki jelenleg – amellett, hogy ezerrel készül a szombati bulira – legújabb szólólemezén dolgozik. A Junkies egész intenzív időszakot tudhat magáénak, hiszen a 97-es klasszikus lemezüket, a Nihilt turnéztatják az országban. Szombaton viszont punkság lesz a terítéken!
 
 
Mi újság, hogy álltok a Nihil turnéjával és milyen lesz a szombati koncert?
 
Ez már a harmadik alkalom, hogy egy éveleji közös bulit tolunk az Auróra zenekarral. Az eddigiek iszonyúan jól sikerültek, a tavalyi közel telt házas volt. Egy fővárosi koncert mindig kihívás, mert nincs belőle sok, évente maximum négy alkalom. Lendületesebb, punkosabb műsorral és persze mindenféle meglepetéssel is készülünk. Lesz olyan, amit így, ebben a formában még nem adtunk elő. Ettől függetlenül tovább folytatódik az 20 éves Nihil újra bemutató országos turnéja, reméljük, ugyanolyan sikerekkel, mint az eddigiek. Azokat a helyszíneket, amik ősszel kimaradtak, most bepótoljuk.
 
A koncerteken melyik dal a közönség kedvence a lemezről?
 
Főleg azok a dalok, amiket ritkán vagy nem is játszunk, csak most a Nihil miatt. Ilyen például a „Könnyebb út”, amit inkább akkor játszottunk, amikor nagyobb volt az aktualitása. De nagy öröm ezeket újra elővenni, rengeteg jó élmény főződik hozzájuk és a közönség is nagyon élvezi.
 
 
Anno neked bejött az Előre kurvák, gengszterek?
 
Én fiatalka voltam, akkoriban nem nagyon hallgattam punkzenét, inkább rockot és alternatívabb zenéket; például Guns N' Roses-t vagy Police-t. Viszont már nagyon korán elkezdtünk együtt koncertezni az Aurórával és ezek a bulik már 20 évvel ezelőtt is rohadtul működtek. Arra emlékszem, hogy volt egy szakadt Barkasuk, aminek mindig kiesett az ajtaja és általában a Rikinél csöveztek, amikor Pestre jöttek. Rengeteg jó házubulira emlékszem az akkori időkből. Fiatalok voltunk és bohók.
 
Milyen a viszonyotok a High-School Motherfuckers zenekarral?
 
Dominique, a zenekar énekes-gitárosa félig magyar, vele már 97-ben összespanoltunk a Tankcsapda-turnénkon. Tavaly ősszel voltunk is náluk egy háromállomásos francia turnén, most pedig ők jönnek. Mindenki nagyon várja a bulit, már abszolút a hatása alatt vagyunk.
 
 
Császár Gergő