Finnország legdögösebb rockbandája

Finnország legdögösebb rockbandája

Shiraz Lane február 26-án az Analog Music Hall színpadán

Képzeljük el a The Darkness, a Skid Row, a Guns n’ Roses, az Aerosmith és a Hardcore Superstarközös gyermekét, tegyünk rá egy peace jelet és máris kész a Shiraz Lane –

a legdögösebb új hardrock banda egyenesen Finnországból!

A 20-as éveik elején járó fiatalokból álló csapat Finnország egyik legérdekesebb feltörekvő bandája az elmúlt pár évben, akik most két szintén finn rockbandával térnek vissza Európába, hogy bemutassák legújabb dalaikat.

Budapestre február 26-án érkeznek, az Analog Music Hall színpadára. A 2016-os For Crying Out Loud és a 2018-as Carnival Days című nagylemezek megjelenése után három hosszú európai turnén vett részt a Shiraz Lane: játszottak a legnagyobbfinn fesztiválokon, a Wacken Open Air és a Summer Breeze fesztiválon, de még Japánba és Kanadába is kijutottak. Ezekután nincs más hátra, mint folytatni, amit elkezdtek, ezért a legújabb dalokkal egy kéthónapos európai headliner turné veszi kezdetét. A Carnival Days első kislemeze egyébként Finnország legtöbbet játszott dala a helyi rockrádiókban, ami a jegyeladásokon is meglátszik–már sold out bulijuk is volt a legutóbbi turnén. 

A Shiraz Lane egyik vendége a Kuopio városából érkező Block Buster, akik az elmúlt években masszívan turnéztak és kiadtak pár kislemezt is szerzői kiadásban. A rajongótáboruk egyre nagyobb, így játszottak már arénákban, nagyobb fesztiválokon, sőt még Bon Jovi vendégeként is. Az első teljes hosszúságú nagylemezük, a Losing Gravity szeptemberben jelent meg 

A buli másik vendégeként érkezik a Temple Balls, akik szintén elég elfoglaltak voltak az elmúlt pár évben: olyan zenekarok előtt játszottak, mint a Queen, a Deep Purple vagy az Uriah Heep, és a stúdióban sem unatkoztak. Az első, Hell And Feelin’ Fine című daluk 2016 szeptemberében jelent meg és a finn rockrádió azonnal fel is kapta. A debütáló albumukat ezután 2017 februárjában hozták ki, ami után már teltházas bulikat adtak Finnországban a Battle Beast vendégeként. A következő évben sorban érkeztek a dalok a második lemezükről, jelenleg pedig a harmadik anyagot írják. Magyarországon a Sonata Arctica előtt láthattuk őket tavaly, amikor zajos sikert is arattak.