FitBalance – Hogy a fitness legyen a szenvedélyed...

FitBalance – Hogy a fitness legyen a szenvedélyed...

A FitBalance tulajdonosával, Bara Csabával beszélgettünk a cég széleskörű tevékenységéről és az azonos néven futó, október 2-i nagyszabású fesztiválról.

Mit lehet tudni a FitBalance Fesztivál idei programjáról?

A FitBalance Magyarország legnagyobb fitness, wellness és multisport fesztiválja. 2006-ban indult az esemény, tehát most lesz a 10 éves jubileumunk. Összehasonlításképp: az első rendezvény a Stefánia Palotában volt 2006 novemberében, ahol száztízen voltak, míg a legutóbbi eseményen a Papp László Budapest Sportarénában már több mint ötezren, úgyhogy elég komoly változásokon mentünk keresztül. A rendezvény prioritása a tömegsport. Több mint 20 színpadunk van, több száz presenter és mozgásforma található meg az eseményen, emellé kapcsolódnak gyerekprogramok, ingyenes egészségügyi szűrések, többek között testépítő- és fitness kupa, erősportok, mint a felhúzó, a fekvenyomó magyar kupa, a rúdtánc bajnokság és további számtalan program a zumbától a crossfiten és a TRX-en át egészen a body artig bezárólag.

A kiállítók minden évben ugyanazok vagy folyamatosan bővül a számuk?

Alapjáraton van egy 60%-ban visszatérő kiállítói bázisunk, a maradék 40% folyamatosan bővül. Ők mindig nagyon gyorsan beterítik a kiállítóteret. Általában 100-110 kiállítóval számolunk egy rendezvényen, mivel behatárolt az expó területe az Arénában, és nem akarjuk, hogy a túl sok kiállító az esemény rovására menjen. Azt gondolom, hogy így is nagyon széleskörű expóra számíthatunk idén, és nagyon sokszínű programokkal várjuk majd az érdeklődőket.

Ha valakinek eddig nem sok köze volt a fitness-hez, arra is van lehetősége, hogy ott első alkalommal kipróbáljon ezt-azt?

Pont ez a lényege a rendezvénynek, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgásra és az egészséges életmódra. Arra törekszünk, hogy olyan emberek is eljöjjenek, sőt, olyanok jöjjenek el leginkább, akik most ismerkednek a mozgással és nem tudják még, mi az, ami számukra a legmegfelelőbb mozgásforma lehet. Ami ma a világon számít és trend, azok közül itt mindent meg fognak találni.

Milyen neveket lehetne kiemelni a fitness közegből, akik biztosan ott lesznek?

Béres Alexandra, Katus Attila, Czanik Balázs, Tatarek Rezső, Borsodi Balázs, Rubint Réka, Schobert Norbi, Péntek Enikő, Szentgyörgyi Rómeó, de most csak hirtelen néhány nevet felsoroltam a 300-ból, akik órát tartanak az eseményen.

Tehát akkor velük van lehetőség a személyes találkozásra is.

Igen, maximálisan.

Ez a rendezvény évente kétszer van, ha jól tudom.

Pontosan, tavasszal és ősszel kerül megrendezésre minden évben az Arénában.

Viszont a FitBalance év közben is tevékenykedik.

Van egy nyári rendezvényünk minden évben Beach Body néven Siófokon, ami nagyon jól sikerült most is, illetve van egy díjátadó gálánk minden év decemberében, ahol a hazai fitness szakma legjobbjait díjazzuk. Ezen kívül pedig FitBalance néven ételt is szállítunk házhoz, ami országosan 152 települést érint, illetve most nyitottunk egy FitBalance Café Bistrót, amiből több hasonló egység is nyílik majd a közeljövőben, és egészséges alapanyagokból készült sütemények, péksütemények és ételek érhetőek el a kínálatában.

Neked mióta játszik fontos szerepet az életedben az egészségmegőrzés?

1999-ben lettem a Magyar Testépítő és Fitness Szövetségnek a marketing menedzsere, és onnantól kezdve már testépítő és fitness kupákat szerveztem, 2002-ben Fitness EB-t, 2004-ben Testépítő EB-t, és a szövetség pr és marketing tevékenységét koordináltam. Aztán rájöttem arra, hogy a versenysport az behatárolt és úgy éreztem, hogy a kapcsolati tőkémből sokkal többet is ki lehetne hozni, így 2006-ban elindítottam a FitBalance-ot. Egyébként máig a Testépítő és Fitness Szövetség marketing igazgatója vagyok, tehát ez nem változott.

De gondolom a FitBalance tevékenységét minél inkább szeretnéd kibővíteni és fejleszteni.

Igen, ez folyamatosan zajlik. Lesz Csehországban, Prágában is FitBalance rendezvényünk október 23-án, illetve rámegyünk az élelmiszeripari vonalra, mert azt gondolom, hogy azzal a szakmai háttérrel, amit 10 éve folyamatosan képviselünk, hitelesen tudnánk ezt is csinálni.

FB oldal...

MaryMoss