Fókuszban

Fókuszban

Waves Vienna szeptember 26. Bécs

A HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda 2017 óta partnere az európai showcase fesztiválok között egyre fontosabb szerepet szerző Waves Viennának. Az elmúlt két évben összesen hat zenekart tudott Magyarország a bécsi fesztiválra delegálni. 
 
Ma  hivatalosan is bejelentették: az idei Waves Vienna egyik fókuszországa Magyarország lesz.
 
Ez a hír a hazai könnyűzene nagy eredménye: a szervezők figyelemmel kísérve a magyar színteret elérkezettnek látták az alkalmat, hogy bemutassák annak sokszínűségét, hiszen a magyar zenekarok egyre izgalmasabbak a nemzetközi piac számára is.
 
Ausztria a HOTS program keretén belül támogatott zenekarok negyedik legnépszerűbb turnécélpontja - nem csak az ország közelsége miatt. Globális értelemben is innen érkezik a hetedik legtöbb nemzetközi jogdíj-bevétel a magyar szerzőknek.
 
A mai bejelentés értelmében 2019-ben legalább hat zenekar léphet majd fel a Waves Viennán. A lehetőség súlyát mutatja, hogy olyan, mára már világhírű produkció is itt kezdte nemzetközi pályafutását, mint például Jamie Woon, Evert & the Two Dragons, Kavinsky, Ghostpoet, SOHN, Charli XCX, Austra, Kensington, Zola Jesus, Zeal & Ardor, és még sokan mások.
 
 A hazai zenekarok hangsúlyos jelenléte mellett két dedikált, magyar piaccal foglalkozó konferenciapanel is megszervezésre kerül az idei fesztiválon, a HOTS pedig a Balassi Intézet bécsi épületében, a Collegium Hungaricumban ünnepli fogadással a magyar fókuszt.
 
Magyarországot a korábbi években a következő zenekarok képviselték a Waves Viennán: Fran Palermo (2018), Mörk (2018), Antonia Vai (2018), Dope Calypso (2017), Babé Sila (2017), Belau (2017), Naked Woods (2015), Slap in the Bass (2011).