F.O.System: Day Of The Gloom LP-megjelenés

F.O.System: Day Of The Gloom LP-megjelenés

A demók még jók voltak… Ugye mindenkinek ismerős ez a vicces szlogen? 
Nos, sokak szerint ez a mondás különösen igaz az F.O.Systemre.

A zenekar  első nagylemeze 1990-ben jelent meg, mire azonban az album napvilágot látott, már leáldozott a 80-as évek hazai undergroundjára jellemző hangulatvilág és a tagok is más zenei stílusok felé fordultak. Ez a kissé rockba hajló hangzás az akkori rajongók egy részéből ellenérzést váltott ki, és sokan már akkor is a korábban megjelent, demófelvételeket tartalmazó kazettára, a Day Of The Gloom anyagára esküdtek.

2012-ben már CD-n napvilágot láttak ezek a korai felvételek, amikor a GrundRecords újrahúzta a legendás nagylemezt. A kétlemezes kiadvány második korongján kapott helyet a Day Of The Gloom gondosan remaszterizálva.
A vinyl formátum rajongói 2016-ban, 25 év késéssel ugyan, de kézhez kaphatták a nagylemezt. Most, két évvel később a Day Of The Gloom is megjelent hanglemezen.
Érdekesség, hogy egyszerre két verzióban is elérhető az anyag. A sztenderd kiadás normál súlyú fekete vinyl, amiből 300 darab számozott példány készült. Megvásárolható azonban a lemez 180 grammos, átlátszó, pearl-clear színárnyalatú vinylbe préselve is. Ebből 200 darab készült, ugyancsak sorszámozott és kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak a kiadó weboldalán vásárolható meg. Természetesen a fekete korong is beszerezhető ugyanott:

http://grundrecords.hu/fosystem-dayofthegloom