FuFu, a Furmányos Futár - interjú

FuFu, a Furmányos Futár - interjú

A hideg téli éjszakákon nehezebb magát rávennie az embernek, hogy kimozduljon. A Furmányos Futárnak köszönhetően azonban házhoz jön a pia. Kiss Zoltánnal beszélgettünk.

Te vagy egy személyben a FuFu kitalálója?

Igen, lassan két és fél éve, hogy egyéni vállalkozóként ezt elkezdtem, aztán egy idő után úgy gondoltam, hogy jó lenne olyan embert keríteni magam mellé, aki plusz időt, energiát és erőforrást tud a dologba tenni. Rájöttem, hogy önerőből vagy 135 évbe telne ezt az egészet felfuttatni, így most már kft-ként nyomulunk.

Korábban te voltál az egyedüli futár is?

Haverok néha besegítettek szórólapozni, de alapvetően én vittem ki a piákat és én csináltam mindent.

De ezt hogy kell elképzelni a gyakorlatban? Egész este csörgött a telefonod és egyfolytában mentél ide-oda, ahová csak hívtak?

Igen, valahogy így. El is fáradtam azalatt a két év alatt. Ezért is szerettem volna segítséget kapni egy idő után.

A segítség most már applikáció formájában is megérkezett, és a kínálat is eléggé kibővült.

Az elején három sörrel, két fajta borral és háromféle töménnyel indultam. Azt tudtam megvenni, amire pénzem volt. Aztán persze szép lassan jöttek az igények erre-arra, most pedig már túl nagy is a kínálat szerintem. Újabban a kraft sörökre szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni.

Ezekről mit kell tudni?

Most már boldog, boldogtalan kézműves sört árul, így aztán volt 6-7 kisebb, prémium alapanyagokból megbízható prémium söröket készítő sörfőzde, akik úgy gondolták, összeállnak, hogy elhatároljak magukat a jóval silányabb minőségű söröket gyártóktól. Először a Főzdefeszten jelentünk meg így közösen, és azóta nagyon szeretik is a vásárlóink, mi pedig próbáljuk relatíve jó áron adni nekik.

Gondolom az évek alatt jó pár vicces szituációba kerültél, ha mondjuk megérkeztél egy házibuliba.

Én imádtam ezt az egészet, mert nekem nagyon sok haverom lett korábbi megrendelőkből. Folyamatosan valami buli környékén jártam. Ha napközben végigsétálok az utcán gyakran összefutok a legváratlanabb arcokkal, akiket ezeken az estéken ismertem meg. Sokszor volt alkalom arra is, hogy hosszabban beszélgessünk, szóval nemcsak úgy odadobtam nekik a piát.

A bicikli is maradt?

Alapvetően igen, mert nagyon szeretünk bicajozni, olcsó is és a belvárosban sokkal gyorsabban lehet vele közlekedni.

És neked ez valamiféle szenvedély akkor, hogy segíts az embereknek a szórakozásban?

Ha nagyon szentimentálisak akarunk lenni, akkor az egész mögött van egy olyan dolog is, hogy én éltem egy kicsit Németországban, ahol érdekes elméleteket olvasgattam, amiknek hatására azt gondoltam, megpróbálok elindítani egy saját vállalkozást egy kicsit más felfogásban, mint ahogy a bizniszek mennek manapság. Nem nagy dolgok ezek. Ahogy te viselkedsz másokkal, úgy viselkednek veled. Azért így piaszállítás közben Budapesten ezer millió ad hoc probléma adódhat. Olyan is volt már, hogy elkaszált egy taxis, pedig nekem volt elsőbbségem. Miközben jöttek a rendőrök, felhívtam a megrendelőt, hogy ez történt és késni fogok egy órát. Nagyon megértőek voltak. De ugyanez igaz akkor is, ha defektet kapunk. Tudják, hogy nem egy hihetetlenül profi gépezet van emögött, hanem hogy mi is még csak szokjuk, tanulgatjuk ezt az egészet.

FB oldal...

MaryMoss