Egyszál zongora, két blueshang

Egyszál zongora, két blueshang

Garda Zsuzsa és Pleszkán Écska egy közös ünnepi klippel lepik meg közönségüket

Garda Zsuzsa és Pleszkán Écska énekesnők az ünnepek közeledtével egy közös hangfelvétellel és a hozzá készült klippel lepik meg közönségüket. A dal, amelyet ebből az alkalomból választottak Whintey Houston és Mariah Carey „When You Believe” című legendás duettje, mely az 1998-ban bemutatott ,,Egyiptom Hercege” című DreamWorks-produkció főcímdalaként vált ismertté. A felvételen Horváth Zsolt zongorista közreműködik. 
 
 
A dalhoz készült zenei klipet egy különleges helyszínen, a kőbányai Szent László Gimnázium majd 2 emelet magas dísztermében forgatták. Az épület szecessziós stílusban épült, 1914 és 1915 között Lechner Ödön és Vágó József tervei alapján. A helyszín kiválasztása nem okozott nehézséget, mivel korábban Écska maga is ebben az intézményben tanult.
 
 
 
Az új évre Garda Zsuzsa énekesnő még egy meglepetéssel készül. Állandó formációjával, a Garda-Benkő duóval (Benkő Zsolt, gitár) új lemezt jelentetnek meg ,,Holdpillangó” címmel. Az albumon olyan neves zenészek is közreműködnek, mint Ferenczi György (hegedű) és Szabó Tamás (szájharmonika). A címadó dal szövege kedves, elhunyt barátjuk, Hetesi Péter Pál – korábbi lemezük szövegírója – utolsó füzetéből került elő. A többi dal szövegét Garda Zsuzsa jegyzi.
 
A két énekesnő biztosan nem most dolgozik együtt utoljára. A 2021-es évre máris újabb közös projektet terveznek.