Gastroblues lemezbemutató koncert

Gastroblues lemezbemutató koncert

Újabb, igazi különlegességnek számító kiadványokkal jelentkezik a Best of Gastroblues DVD-sorozat.

A nemzetközi viszonylatban is rangos, immáron három évtizedes múltra visszatekintő paksi bluesfesztiválon egyedülálló módon minden egyes koncert rögzítésre került. A szervezők sorra jelentetik meg az ott fellépő előadók, zenekarok legemlékezetesebb pillanatait megörökítő DVD-ket.
(A kiadványok reprezentációs célt szolgálnak, kereskedelmi forgalomba nem kerülnek - a felvételek a Gastroblues Fesztivál Youtube oldalán is megtekinthetők.)


December 10-én az Analog Music Hallban két ilyen album is debütál, s ezen alkalomból egy monstre program keretében három igazán különleges koncertre is várják a műfaj rajongóit. Így színpadra lép a Török Ádám és barátait felvonultató Mini Supersession, a Krissy Matthews Blues Band, valamint a Hamburg Blues Band, melynek közreműködő vendégeként az egyetemes rockzene egyik legkarizmatikusabb előadóját, az egykori Colosseum énekesét, Chris Farlowe-t köszönthetjük. 


Török Ádám, alias Gyugyó már az első fesztivál előtt is rögzített egy lemezt Pakson „Mini 25 év Rock” címmel, a friss kiadványban az ezen CD mellett található DVD mindkét blokkja a „Bartók on Rock” címet viseli, s a jubileumi 25. Gastroblues Fesztiválon rögzített felvételeket tartalmazza. A Mini Supersession tagjai között ezúttal többek között Németh Lojzit, Németh Károlyt, Kézdy Lucát és Lukács Petát láthatjuk.

Chris Farlowe különböző formációkkal többször is járt hazánkban, sőt, a 2000 júniusában, szintén Pakson a Gastroblueson készített koncert felvételéből „Hungary For Blues” címmel lemezt is kiadott. A Best of Gastroblues most megjelenő kiadványában természetesen ez a CD is helyet kapott, ezen kívül a DVD az énekes további paksi nagyszínpadi fellépéseiből – 2006 szóló, 2007 Colosseum, 2009 Hamburg Blues Band -, valamint a 2006-os templomi koncertjéből válogat.


S ha már a Hamburg Blues Bandben az a gitáros-énekes Krissy Matthews is tag – s aki korábban már olyan sztárokkal is muzsikált, mint Joe Bonamassa, Jeff Healey, John Mayall vagy Robben Ford -,  akár a 2020-as paksi fesztiválon, saját együttesével is ad egy koncertet. 


A nem mindennapi eseményre a belépés a járványügyi helyzetre való tekintettel kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges!