Gépmadár klippremier!

Gépmadár klippremier!

"A Döntés Joga" a zenekar bemutatkozó nagylemezén jelent meg, most szöveges koncertklipet kapott

Tavaly ősszel megjelent a hazai heavy rock zenekar GÉPMADÁR bemutatkozó nagylemeze. A lemezen szereplő Tűz és Víz című dalhoz klip is készült az Artanima Film (Tankcsapda, Palya Bea, A Nyughatatlan, Kowalsky meg a Vega, stb) közreműködésével. Az őszi/téli lemezbemutató koncertsorozat alatt olyan bandák előtt is látható volt a zenekar, mint a P. BOX és az ír Samarkind.
 
 
A banda a lemezbemutató turnéját a The Dead Daisies előtt zárta decemberben a Barba Negrában.
 
Liptay Zoltán zenekarvezető így mesélt a felkérésről:
 
„Számunkra ez egyszerre volt hihetetlen és hatalmas élmény, mert olyan legendás zenészek előtt léphettünk a színpadra, akiknek a munkásságán felnőttünk. Felvettük az egész koncertet több kamerával, és a következő lemezünk munkálatai mellett ezen a nyersanyagon is folyamatosan dolgozunk. Most tervezzük megjelentetni a következő koncertklipet, ezúttal szöveges formában.”
 
Tehát itt a klasszikusok zenei kohójában ötvözött blues, hard rock és heavy metal Gépmadár zenekar „A Döntés Joga” című szöveges koncertklipje!
 
 
zene és szöveg: Szász Attila
stúdiómunkák: Faragó "Sztivi" István (Ellátótér Hangstúdió)
operatőr: Kovács Kornél, Novinszky Tamás
videó: Liptay Zoltán Árpád
 
A dal a GÉPMADÁR bemutatkozó nagylemezén jelent meg, amely megrendelhető a zenekar honlapján vagy a Headbangerben.
 
 
A Gépmadár ötlete 2017 nyarán született, majd nem sokkal azután a szolnoki Denevér Stúdióban rögzítették első dalukat, és augusztus 25-én a zenekar színpadon is debütált. A cél egyértelmű volt: saját, magyar nyelvű dalok szerzése abban a riff-alapú, dallamos hard rock és heavy metal környékén mozgó stílusvilágban, aminek itthon alig van képviselője. A Liptay-Szász szerzőpáros által fémjelzett dalok a bluesban gyökerező, de helyenként a klasszikus heavy metal tárházáig merészkedő ikergitáros riffeken és dallamokon alapulnak. Céljuk nem a progresszív útkeresés, hanem az igényes gitáros fémzene fénykorának felidézése. A hazai és külföldi klubkoncertek közben elkészült egy nagylemeznyi anyag, így a banda visszavonult a koncertezéstől, és az Ellátótér Stúdióban elkészítette első nagylemezét. A lemezen végül szerzői kiadásban jelent meg 2018. 09. 08-án CD-n, majd 11-én digitálisan a legnagyobb online zeneszolgáltatóknál.
 
GÉPMADÁR:
Bánréti László - ének
Liptay Zoltán Árpád - gitár
Szász Attila - gitár
Szlifka István Balázs - basszusgitár
Béres Gábor - dob