Ha menni kell - Újdonság a The Pontiactól!

Ha menni kell - Újdonság a The Pontiactól!

Szomorú téma ihlette a The Pontiac dalát: a Ha menni kell című szerzemény az elengedés témáját dologozza fel. Bár már koncerteken sokszor játszották, csak mostanra érkezett el az idő, hogy megjelentessék. 


A dallamos rockzenét játszó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentették meg első EP-jüket, a Morning Rain-t, melyet két évvel később az Are You Ready Now? nagylemez követett. Első anyagaikat angol nyelven írták, és sokkal inkább táplálkozott a blues hagyományokból, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, és ez a változás a zenére is kihatott. Az anyanyelvi dalok közül egyértelműen az Az lenne csak szép jelentette az áttörést akár, ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió rotációjába kerülést nézzük. A zenekar - a fesztivál fellépések mellett - turnézott a Margaret Island és a Blahalouisiana előzenekaraként.
 

 

Új dalokról így meséltek:
“Mindig kihívás végig énekelni koncerteken, de szeretjük ezt a dalt, szeretjük játszani, más a hangvétele és a hangszerelése, mint az eddigieknek, ezzel együtt is azt hiszem, hogy lassan-lassan kihagyhatatlan a repertoárból” - fogalmazott Nagy Barnabás, a banda frontembere. A személyes szerzemény klipjét a Toma Pictures készítette. Az alapkoncepció egy mood videó volt, azonban a forgatókönyvírás közepette jött a csapatnak az ötlet, hogy jó lenne, ha ez egy koncerthelyzet lenne, ahol minden asztalnál egy mikrotörténet zajlik. Szorosan a dal mondanivalójához nem kapcsolódik a videóklip, a hangulata viszont visszaadja az érzéseket.
 

A zenekar hamarosan kiadja friss lemezét is, amelyről így mesélt a frontember:

“Abban hasonló lesz, hogy sokféle világot érintenek a dalok, az egészen csupasz akusztikus hangzástól a keményebb hangvételűig. Kevesebb dal lesz rajta, mint az előzőn, de nincs hiányérzetünk, én azt gondolom, és borzasztóan várom, hogy megmutathassuk!”
 

A zenekar előtt izgalmas év áll: a Budapest Park nyitóbuliján előzenekarként játszanak, lemezbemutató koncert nyár elején, majd fesztiválszezon, ősszel pedig az Aurevoir. társaságában ellátogatnak néhány vidéki helyszínre.