HALAK AZ AKVÁRIUMBAN

HALAK AZ AKVÁRIUMBAN

Vízalatti popmetál bulira készül november 11-én a Fish! és a USEME az Akváriumban. Kovács Krisztiánt és Csongor Bálintot kérdeztük közös kalandozásaikról.

Most már jó pár állomáson túl vagytok így együtt.

KK: A USEME, mint vendég tart velünk a turnén. Ma lesz (10.28.) a jubileumi 10. koncertjük. Ismert zenészek zenekara ez, akik tavasszal jelentették meg első közös lemezük. A lemezbemutatóink között ráadásul csak egy nap volt, március 26-án volt az övék, a miénk 27-én. Átlagon felül teljesítünk eddig nézőszámokban. A feeling meg a nálunk megszokott, nagy újdonságokról nem tudok beszámolni. Olyan helyeken is megfordulunk, ahol még eddig nem jártunk, de mivel fél éve jelent meg a lemez, a nyári fesztiválokon a legtöbb Fish! hallgató találkozott már ezekkel a számokkal. Ez tök jó, mert nem lemezbemutató koncert feelingje van a dolognak, hanem van egy kellemes utózöngéje a megjelenésnek.

Neked van kedvenc dalod az ő lemezükön?

KK: Fura, nekem első körben nem is tetszett a USEME, aztán mióta élőben láttam őket… egyszer-kétszer, azóta egyre inkább a közelembe tud férkőzni a zenéjük. Nekem a klipes nóta tetszik egyébként, az már elsőre is tetszett, a többivel még barátkozom.

A ti lemezetek a Deezeren viszont jelenleg a leghallgatottabb magyar lemez.

KK: Igen, konkrét számokat nem tudok mondani, de ez nagyon jól esett nekünk. Ezzel egyidejűleg a MAHASZ listát is vezette az album, ami nyilván egy vicc, mert körülbelül 50 darabról beszélhetünk. 2016-ban ezekkel az eladásokkal már MAHASZ listát is lehet vezetni. A teltházas A38 hajós lemezbemutató koncerttel együtt mindez persze elég jó start volt. Soha ennyien még nem voltak együtt a zenekarral.

Milyen érzés benne lenni ebben az egészben?

CSB: Nagyon örülök neki, legutóbb '98-ban játszottam az akkori zenekarommal közös koncerten Krisztiánékkal. Ez egy nagy múltra visszatekintő barátság. Jó, hogy most így összeboronálódott a csapat.

Nem nehéz a Fish! közönséget beindítani?

CSB: Ez egy új zenekar. Az első koncerten konkrétan meg kellett győzni és berángatni a közönséget a buliba, meg kellett táncoltatni a hölgyeket és urakat, mondhatni egy percet sem töltöttem a színpadon. Aztán hatalmas buli kerekedett az egészből. Én azért úgy vettem észre, hogy elég nagy átjárás van a két zenekar közönsége között. Mind a koncertek alatt, mind a koncertek utáni kontaktálás során.

Azért nem lehet könnyű így az elején, ez mintha valami próbatétel lenne.

CSB: Az egy fura helyzet, ha az embernek mindent újra kell kezdenie, de kifejezetten inspiráló dolognak élem meg. Ez egy nagy kihívás. Sokan mondják, hogy a lemez elsőre nem tetszett nekik, de miután láttak minket élőben, megígérik, hogy meghallgatják majd figyelmesebben is. Egy rock zenekarnak annál nagyobb dicséret nem is járhat, ha úgy tartják róluk, hogy élőben sokkal jobb a zenéjük, mint lemezen. Ez az ami miatt teljes mellszélességgel megyek mostanában előre, mint egy versenyló.

Neked van kedvenc dalod az Idő vanról?

CSB: Nem nagyon hallgatok Fish!-t mert őket élőben jó látni-hallani. Mindig HATALMAS bulit csinálnak!

FISH! FB oldal...

USEME FB oldal...

A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.11.02.

MaryMoss