Hangfoglaló Miniakadémia: Zeneipari vállalkozás

Hangfoglaló Miniakadémia: Zeneipari vállalkozás

A zenekari működés alapjai minden esetben átgondolt pénzügyi kereteken nyugszanak.

A zenei ötletek megvalósításához, stáb, turné és egyéb kiadások finanszírozásához ugyanannyira szükség van egy jól műkődő gazdálkodó szervre, mint a bevételek kezeléséhez. Induló produkcióként mindenképp érdemes könyvelő segítségét kérni a kezdeti lépésekhez, például ahhoz is,  hogy milyen vállalkozási formában érdemes elindulni a zeneipar rögös útján.

A Zenei Menedzsmentet Támogató Alprogram keretében a Hangfoglaló Program és a Majdnem Híres Rocksuli létrehozott egy eddig tizenkét részből álló tudástárat, mely körbejárja a zenei menedzsment legalapvetőbb kihívásait - és egyben megoldást kínál a felmerülő nehézségekre. A videósorozat nagy segítség lehet az alakuló formációk és az azokat képviselő menedzserek számára, akik így már a kezdetekkor fontos lépéseket tehetnek egy egységes és átgondolt zenei márka felépítéséhez, a szerzői jogdíjakkal kapcsolatos kérdések feltérképezéséhez, vagy akár a pályázati struktúra megismeréséhez. A Hangfoglaló Program Miniakadémiája átfogó, bárki számára ingyenesen elérhető videósorozata több szempontból is hiánypótló: ilyen típusú, magyar nyelvű információs anyag eddig még nem készült.

A teljes sorozatot pedig ITT éritek el Youtube csatornánk lejátszási listájában. A videókhoz a szakmai segítséget a Majdnem Híres Rocksuli szolgáltatta.