Hat nagy fesztiválon vár saját színpaddal a Hajógyár!

Hat nagy fesztiválon vár saját színpaddal a Hajógyár!

Egész nyáron érdemes lesz lehorgonyozni a legnagyobb hazai fesztiválokon felállított HAJÓGYÁR Petőfi Színpad előtt, a popkultúra kikötője ugyanis széles kulturális spektrumot lefedő, színes értékeket közvetítő programokkal jelentkezik.
 
A Hajógyár saját színpadán hozza el a közönségnek az ismert és ismeretre méltó kortárs művészeket a Telekom VOLT Fesztiválon, az EFOTT-on, a Művészetek Völgyén, a Szigeten, a Strandon és a SZIN-en is. 
A multimédiás platform helyszíni kitelepüléseinek célja, hogy olyan kulturális programokat nyújtson, amelyek underground és mainstream műfajokat kézen fogva vonultatják fel a hazai és határon túli magyar értékteremtők legjavát, és mutatják be a kevésbé közismert, de annál tehetségesebb előadók és alkotók munkásságát.
Élő zene terén lesz minden a rap és a slam poetry szövegközpontú sodrásától a pop lágy vagy épp lendületes hullámaiig, az „egyszálgitáros” akusztikus előadásoktól a nagyzenekaros felállásban dübörgő koncertekig – mindez már jól ismert fellépők, és a zenei paletta még felfedezésre váró színfoltjainak előadásában. A zenekarok színpad előtt keveredő közönségének így lehetősége nyílik egyetlen helyszínen belül megismerni a legkülönfélébb formációk zenei világát, és új nevekkel bővíteni a kedvenc előadóik listáját.
 
 
A színpadon a magyar könnyűzene élvonalbeli és feltörekvő előadóinak koncertjei mellett a magyar kortárs művészek színe-javának munkásságába is bepillanthatunk:
A Hajógyár bemutatja nekünk a saját multimédiás videófelületét, és minden nap reggel tíztől délután kettőig vetítést tart a hajogyar.hu saját gyártású műsoraiból, a fesztiválok aznapi line up-jához igazodva. 
Minden fesztiválon bemutatásra kerül a Hajógyár első saját gyártású koncertfilmje, a Carson Coma koncertfilm, amely hamarosan országszerte látható lesz a mozikban. A filmvetítés a műsorvetítésekhez hasonlóan a zenekar fellépésének napján történik.
A Strand Fesztiválon elsőként valósítjuk meg a grandiózus, Legendák nevű projektünket a Strand és a Hajógyár közös zászlaja alatt, amiben nagyhatású, ikonikus zenészeknek és napjaink felkapott, figyelemre méltó előadóinak a többsíkú fúziója valósul meg.
Bemutatkoznak továbbá színpadunkon a Hangfoglaló Program idei évadjának támogatottjai, valamint a Nagylemez Program nyertesei is. A hajnali party sávban pedig a Petőfi Elektrik DJ-i töltik meg élettel a színpadot.
A HAJÓGYÁR Petőfi Színpad összesen 24 napon át tartó, több mint 200 programot kínáló fesztiváljelenléte több tucat zenei szakember bevonásával valósul meg. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Hajógyár ezáltal egyaránt támogatja a magyar zenei szegmens összes elemét.
A helyszíni jelenlétünk mellett viszont nem maradhat el a háttérmunka sem, hiszen 60 évnyi popkultúra rendszerezését kezdte meg a Magyar Popkulturális Értéktár, ezzel új, muzeológiai szintre emelve a könnyűzenei életet. A folyamatosan bővülő és alakuló popkulturalis.hu-n digitálisan hozzáférhetővé válik a magyar zenei élet megannyi képes és videós tartalma. A világszinten is páratlan kezdeményezés segíti a zenei szakemberek, előadók és a közönség összekapcsolódását.
 
A cikk a Petőfi Kulturális Ügynökség megbízásából jelent meg.